ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βουλευτικές εκλογές 2019: Σενάριο για την 7η Ιουλίου

Προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί οι πανελλήνιες 2019 (τελειώνουν στις 2 Ιουλίου)
Βουλευτικές εκλογές 2019: Σενάριο για την 7η Ιουλίου

Βουλευτικές εκλογές 2019: Δύο σενάρια υπό εξέταση για την ημερομηνία των εκλογών, με τις εισηγήσεις να βάζουν ως ημέρα διεξαγωγής και την 7η Ιουλίου -εκτός από την 30ή Ιουνίου.

Εντός των επόμενων ημερών συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναμένεται να κλείσει η ημερομηνία.

Αυτή η ημερομηνία έχει επιλέγει, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί οι πανελλήνιες 2019 (τελειώνουν στις 2 Ιουλίου) και να μην έχουν υποχρεώσεις οι γονείς και οι 17άρηδες με δικαίωμα ψήφου.

Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές διευκρίνιζαν πως δεν θα συσταθεί υπηρεσιακή κυβέρνηση μέχρι τις βουλευτικές εκλογές 2019, αλλά θα συνεχιστεί με το παρόν σχήμα, εκτός από τον υπουργό Εσωτερικών.

Από αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά συσκέψεις σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους οι οποίοι αποδοκίμασαν το κόμμα στις ευρωεκλογές, καθότι εκτιμούν ότι είναι χαμηλά η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ της ΝΔ έχει πιάσει τα υψηλότερα επίπεδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε από το πρωί διαδοχικές συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες προκειμένου να αποτιμηθεί η νέα κατάσταση για την κυβέρνηση αλλά και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από τη συντριπτική ήττα στις ευρωεκλογές και περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Το κλίμα ήταν βαρύ στο Μέγαρο Μαξίμου και ο προβληματισμός διάχυτος. Το γεγονός πως κανείς από τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν είχε προβλέψει το μέγεθος της ήττας έχει ως αποτέλεσμα το να επικρατεί σύγχυση και ακόμη να μην έχουν καταλήξει στις αιτίες της συντριβής.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βουλευτικές εκλογές 2019: Σενάριο για την 7η Ιουλίου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.