ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βούλγαρος οπαδός: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι για τον θάνατό του (pics)

Βούλγαρος οπαδός: Ενώπιον της ανακρίτριας απολογούνται οι δυο νεαροί, οι οποίοι συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για την υπόθεση του θανάτου του.
Βούλγαρος οπαδός: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι για τον θάνατό του (pics)

Βούλγαρος οπαδός: Στη Β’ ανακρίτρια Θεσσαλονίκης απολογούνται σήμερα (Πέμπτη 9/1) οι δύο φερόμενοι δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον Τόσκο Μποζαντζίσκι ο οποίος έχασε τη ζωή του την Κυριακή (5/1) στην περιοχή του Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Θυμίζουμε ότι ο άτυχος 28χρονος έπινε καφέ με την παρέα του, όταν δέχθηκαν άγρια επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟΚ (σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας), που είχε σαν αποτέλεσμα ο Βούλγαρος υπήκοος να χτυπηθεί και από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, οι δύο άνδρες, 24 και 26 ετών, προσήχθησαν στο δικαστήριο με τον εισαγγελέα πρωτοδικών να έχει ασκήσει εις βάρος του ποινική δίωξη -κατά περίπτωση- για δύο κακουργήματα και εννέα πλημμελήματα.

Βαθμό κακουργήματος αφορούν οι πράξεις της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και τη συνέργεια σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ενώ ανάμεσα στις πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις συγκαταλέγονται η συμπλοκή, η φθορά ξένης ιδιοκτησίας, η διατάραξη κοινής ειρήνης, παραβάσεις των νόμων περί αθλητισμού και όπλων κ.ά.

Να σημειώσουμε οι αστυνομικές Αρχές ταυτοποίησαν τη συμμετοχή των δύο αυτών ατόμων στη χαρακτηριζόμενη ως επίθεση εναντίον του Βούλγαρου οπαδού (και των συμπατριωτών του), αξιοποιώντας υλικό από τις πολλές κάμερες που βρίσκονταν στην περιοχή.

Εξάλλου, όπως ανέφερε η ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος του 28χρονου αποδίδεται σε κακώσεις πυελού κοιλίας που προκλήθηκαν από το αυτοκίνητο, το οποίο, σύμφωνα με την αστυνομία, πέρασε πάνω από το σώμα του νεαρού. Η ίδια έκθεση ανέφερε οτι οι άλλες κακώσεις που εντόπισε η ιατροδικαστής δεν ήταν θανατηφόρες.

Παράλληλα, η 26χρονη οδηγός του αυτοκινήτου που τραυμάτισε το θύμα αφέθηκε ελεύθερη αφού προηγουμένως ασκήθηκε δίωξη εις βάρος της για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκατάλειψη θύματος τροχαίου. Αμφότερες οι πράξεις είναι βαθμό πλημμελήματος.

Ο εισαγγελέας διαχώρισε τη δικογραφία για την περίπτωση της γυναίκας, ενώ παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα της τροχαίας για τις ακριβείς συνθήκες της παράσυρσης.

Βούλγαρος οπαδός: Οι γονείς του ζητούν την πλέον αυστηρή τιμωρία των δραστών

Εξάλλου, σε δηλώσεις τους σε ΜΜΕ της Βουλγαρίας οι γονείς του οπαδού που έχασε τη ζωή του μετά την επίθεση οπαδών στη Θεσσαλονίκη ζητούν τη μέγιστη ποινή που προβλέπει ο νόμος.

«Μιλήσαμε με αυτόν λίγο πριν από τα μοιραία γεγονότα. Είπε ότι έφευγε για τη Βουλγαρία. Τότε το φοβερό πράγμα συνέβη. Το παιδί μου σκοτώθηκε, δεν θα συγχωρήσω ποτέ τους δολοφόνους του και θα επιμείνω να λάβουν τις αυστηρότερες ποινές που προβλέπει ο νόμος. Hταν φρικτό. Τον έδειραν, απλώς τον έδειραν» δήλωσε ο Γκεόργκι Μποζαντζίσι, πατέρας του θανόντος.

Η μητέρα του, Αλεξάνδρα, αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά.

«Δεν είναι φυσιολογικό να συμβεί αυτό στον 21ο αιώνα σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Θέλουμε σκληρές τιμωρίες, ώστε οι νέοι να μην τραυματίζονται πλέον» δήλωσε δακρυσμένη.

«Ήταν πολύ έξυπνος και ποτέ δεν ήταν επιθετικός. Δεν ήταν χούλιγκαν, αλλά πρόεδρος του fan club της Μπότεφ σε εθνικό επίπεδο» δήλωσε η αδελφή του Πέτια.

Θυμίζουμε ότι η κηδεία του Τόσκο Μποζαντζίσκι πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (8/1) στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας παρουσία πλήθους κόσμου και βαθιάς οδύνης.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βούλγαρος οπαδός: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι για τον θάνατό του (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.