ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βουλή: Προβλήματα για το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων – Τι συμβαίνει με την στατικότητα του

Η κακοκαιρία έχει δημιουργήσει προβλήματα και στην βουλή. Με τα επόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα να ενδέχεται να επηρεάσουν την στατικότητα της.
Βουλή: Προβλήματα για το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων – Τι συμβαίνει με την στατικότητα του

Το κτήριο που είναι η Βουλή των Ελλήνων αντιμετωπίζει προβλήματα στατικότητας, τα οποία έγιναν χειρότερα μετά την κακοκαιρία Μπάλλος.

Η τελευταία δημιούργησε πολλά προβλήματα σε όλη την Ελλάδα. Έτσι οι πρωτοφανείς βροχοπτώσεις «χτύπησαν» και την Βουλή. Νερά μπήκαν στο περιστύλιο και σε ένα κομμάτι 150 μέτρων, το οποίο έπεσε στο έδαφος.

Το θέμα που βρίσκεται στην έντυπη έκδοση των «Νέων» και το έγραψε η Μαρία Μουρελάτου, αναφέρει ακόμα πως και το 2018, νερά έσταζαν στα έδρανα του ΚΚΕ γι’ αυτό σκεπάστηκαν με λευκό νάιλον.

Με νέα κακοκαιρία να έρχεται σε λίγες μέρες, υπάρχουν σημεία στην Βουλή, που κινδυνεύουν να παρουσιάσουν μεγαλύτερες ζημιές.

Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν ρηγματώσεις, που επειδή μέσα τους έχουν τοιχογραφίες μεγάλης αξίας είναι δύσκολο να επισκευαστούν.

Την ίδια ώρα σημαντικά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από τις εκσκαφές για την δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ. Για παράδειγμα μπροστά στην κεντρική είσοδο υπάρχει μεγάλη ρωγμή, που μπορεί να οφείλεται σ’ αυτές.

Μάλιστα ανάμεσα στην Βουλή και το γκαράζ υπάρχει κενό που έχει μπαζωθεί. Καθώς περνάει το νερό από αυτό το σημείο αυτό, μπορεί να δημιουργήσει θέματα με την στατικότητα του.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως όλος ο θόλος στην αίθουσα είναι από γυαλί. Ο οποίος είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες. Γι’ αυτό παρατηρείται το φαινόμενο να διαστέλλεται και να συστέλλεται.

Οπότε για να υπάρξει ασφάλεια θα πρέπει να γίνουν εργασίες στο σημείο που συνδέεται ο θόλος με τα στηρίγματα του.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βουλή: Προβλήματα για το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων – Τι συμβαίνει με την στατικότητα του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.