ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βουλή: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με 153 «ναι»

Νέα πρόσωπα ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης
Βουλή: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με 153 «ναι»

Ψήφος εμπιστοσύνης: Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης και η πλειοψηφία στηρίζει την κυβέρνηση.

Συνολικά, υπέρ της τάχθηκαν 153 βουλευτές και τα νέα πρόσωπα που εντοπίζονται είναι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, που ούτως ή άλλως ορίστηκε υπουργός Τουρισμού από τον Αλέξη Τσίπρα και ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης.

Οι βουλευτές της πλειοψηφίας υποδέχθηκαν την ανακοίνωση του αποτελέσματος με χειροκροτήματα και κραυγές πανηγυρισμού.

 

Κατά της κυβέρνησης ψήφισαν 136 βουλευτές

Να σημειωθεί ότι ο κ. Σαρίδης ήταν με το ένα πόδι εκτός από την Ενωση Κεντρώων, ωστόσο τον περασμένο Ιανουάριο είχε καταψηφίσει την κυβέρνηση, διαφωνώντας με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Στην πορεία, δε, αποκατέστησε τις σχέσεις του με την ηγεσία της Ενωσης Κεντρώων και ανέλαβε γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Στη σημερινή ψηφοφορία ωστόσο επέλεξε να στηρίξει την κυβέρνηση.

Πάντως, η διαγραφή του από το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη κρίνεται για την ώρα δύσκολη, καθώς, εάν συμβεί, θα σημάνει αυτόματα την διάλυσή της ΚΟ. Θα καταγραφεί δηλαδή η διάλυση τρίτου κόμματος, προκειμένου να διατηρηθεί η συνοχή του Μεγάρου Μαξίμου.

 

H Ενωση Κεντρώων απείχε από την σημερινή ψηφοφορία

Πάντως, η προσθήκη του κ. Σαρίδη στην κυβερνητική πλειοψηφία μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου για μετά τις ευρωεκλογές, σε περίπτωση που εκλεγούν ευρωβουλευτές οι Ελενα Κουντουρά και Σπύρος Δανέλλης.

Σε μια τέτοια περίπτωση, τα δύο στελέχη θα πρέπει να παραδώσουν τις βουλευτικές τους έδρες στα κόμματα με τα οποία εκλέχθηκαν, δηλαδή στους ΑΝΕΛ και στο Ποτάμι.

Η κυβέρνηση λοιπόν προνοεί για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο με τις «μεταγραφές» των Θεοχαρόπουλου και Σαρίδη.

Ψήφος εμπιστοσύνης: Το βίντεο με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βουλή: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με 153 «ναι»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.