ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βούρκος ο Ωρωπός -Ουρές χιλιομέτρων για το φέρι (pics)

Η τραγωδία στην Εύβοια έχει και οικολογικό χαρακτήρα.  Απέναντι από την Εύβοια βρίσκεται ο Ωρωπός. Το Χαλκούτσι, το Δήλεσι, οι Άγιοι Απόστολοι.
Βούρκος ο Ωρωπός -Ουρές χιλιομέτρων για το φέρι (pics)

Η καταστροφή στην Εύβοια είναι τεράστια. Ανυπολόγιστη. Οι οκτώ ζωές που χάθηκαν δεν μπορούν να έχουν μονάδα μέτρησης.

Δεν είναι, ωστόσο μόνο αυτό. Η καταστροφή έχει και οικολογικό χαρακτήρα.  Απέναντι από την Εύβοια βρίσκεται ο Ωρωπός. Το Χαλκούτσι, το Δήλεσι, οι Άγιοι Απόστολοι.

Η εικόνα στις παραλίες του Ωρωπού αποκαρδιωτική. Ένας ατελείωτος βούρκος και ελάχιστοι γενναίοι (ή αδαείς) που κάνουν μία βουτιά.

Στην παραλία κάθε λογής πράγματα: καφάσια, μπουκάλια, ντουλάπες, ψυγεία (!), παιδικά παιχνίδια, καρπούζια, μελιτζάνες, πορτοκάλια, κολοκύθια και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Ακόμη και ολόκληρα δέντρα με τις ρίζες τους. Το χώμα και η λάσπη δε, έχουν δημιουργήσει μία κρούστα στην επιφάνεια της θάλασσας, όπου κρατάει στην επιφάνεια τα αντικείμενα!

Ο Δήμος Ωρωπού ξεκίνησε από τη Δευτέρα τον καθαρισμό των παραλιών, τουλάχιστον εκεί που υπάρχει πρόσβαση για οχήματα.

Η θάλασσα έχει αλλάξει χρώμα. Είναι περισσότερο σκούρα, εξαιτίας όσων… κουβαλάει μέσα της από την τραγωδία της Εύβοιας.

Όσο για την κίνηση στον παραλιακό δρόμο του Ωρωπού;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στην Εύβοια – COSMOTE: Μεγάλη προσφορά με δωρεάν ίντερνετ και λεπτά ομιλίας

Οπλιστείτε με υπομονή αν πρόκειται να την χρησιμοποιήσετε. Η ζημιά στη γέφυρα του Βασιλικού, σημαίνει ότι ο μοναδικός τρόπος για να προσεγγίσεις την Εύβοια είναι το φέρι που συνδέει τον Ωρωπό με την Ερέτρια.

Και εκεί οι ουρές είναι μεγάλες. Ακόμη μεγαλύτερη πρέπει να είναι η υπομονή των οδηγών. Αναμονή τουλάχιστον 45 λεπτών, με δεδομένο ότι τα δρομολόγιο γίνονται ανά μισάωρο.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βούρκος ο Ωρωπός -Ουρές χιλιομέτρων για το φέρι (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.