ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Βουβά» Χριστούγεννα με την αστυνομία σε δρόμους και… σπίτια!

Πέντε χιλιάδες αστυνομικοί επί ποδός για τα Χριστούγεννα, «αποστείρωση» κεντρικών οδικών αρτηριών μετά τις 22:00 το βράδυ, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. με ντουντούκες σε πλατείας και εισαγγελέας για τυχόν συναθροίσεις σε σπίτια και υπαίθριους χώρους.
«Βουβά» Χριστούγεννα με την αστυνομία σε δρόμους και… σπίτια!

Εν μέσω σαρωτικών ελέγχων, με περιορισμένο αριθμό ατόμων (μέχρι 9 άτομα) στο γιορτινό τραπέζι και χωρίς κάλαντα θα εορταστούν φέτος τα Χριστούγεννα όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, την Τρίτη.

Πέντε χιλιάδες αστυνομικοί επί ποδός για τα Χριστούγεννα, «αποστείρωση» κεντρικών οδικών αρτηριών μετά τις 22:00 το βράδυ, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. με ντουντούκες σε πλατείας και εισαγγελέας για τυχόν συναθροίσεις σε σπίτια και υπαίθριους χώρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: VIRAL: Η πιο συγκινητική φετινή διαφήμιση για τα Χριστούγεννα

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στα διόδια, στις Εθνικές οδούς, τα ΚΤΕΛ και τα τρένα σε μια προσπάθεια εντοπισμού ατόμων που θα επιχειρήσουν να μετακινηθούν προς την επαρχεία χωρίς να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Η ΕΛ.ΑΣ θα αξιοποιήσει το έπακρο το δίκτυο πληροφοριών της, προκειμένου να παρεμβαίνει ο εισαγγελέας σε περίπτωση συναθροίσεων άνω των 9 ατόμων σε σπίτια και σε υπαίθρια πάρτι. Είναι χαρακτηριστικό πως αστυνομικοί θα ακροβολιστούν σε μεγάλες πλατείες της Αττικής και με ντουντούκες θα καλούν τους πολίτες σε περίπτωση που υπάρξει μεγάλη συγκέντρωση να διαλυθούν.

Το σχέδιο «Ελευθερία»

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πλήρες σχέδιο για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού που φέρει την κωδική ονομασία «Ελευθερία». Στη ζωή μας μπαίνει έτσι μετά το 13033 για τις μετακινήσεις το 13034, στο οποίο θα στέλνουμε SMS για να κλείνουμε ραντεβού για τον εμβολιασμό και για να διασταυρώνουμε σε ποια από τις κατηγορίες ανήκουμε με βάση την προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό. Το ραντεβού μπορεί να οριστεί, επίσης, διαδικτυακά (emvolio.gov.gr) ή μέσω των ΚΕΠ και των φαρμακείων.

Με βάση αυτή την προτεραιοποίηση, όπως ήταν ήδη γνωστό, στην πρώτη φάση που ξεκινά από την ερχόμενη Κυριακή (27/12) θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, με κυβερνητικά στελέχη να τονίζουν ότι τουλάχιστον το 70% αυτών έχει δηλώσει ήδη την πρόθεσή του να συμμετάσχει στον εμβολιασμό. Θ’ ακολουθήσουν το προσωπικό και οι διαμένοντες σε οίκους ευγηρίας και δομές φροντίδας ηλικιωμένων, χρονίως πασχόντων και σε κέντρα αποκατάστασης.

Ανάμεσα στα περίπου 70.000 άτομα που θα εμβολιαστούν έως τις 10 Ιανουαρίου συμπεριλαμβάνονται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και άλλοι 43 αξιωματούχοι που έχουν καίριες θέσεις για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού.

Στη δεύτερη φάση – η οποία υπολογίζεται να εξελιχθεί το Φεβρουάριο – θα εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες άνω των 65 ετών ανεξαρτήτως του αν έχουν υποκείμενα νοσήματα, με ειδική προτεραιοποίηση για τις μεγαλύτερες ηλικίες, άνω των 80 και 85 ετών. Θ’ ακολουθήσουν όσοι είναι από 60 έως 69 ετών ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων, αλλά και όσοι είναι από 18 έως 59 ετών κι έχουν υποκείμενα νοσήματα, καθώς και το προσωπικό σε κρίσιμες λειτουργίες του κράτους. Τέλος, στην τρίτη φάση θα εμβολιαστούν όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες, δηλαδή όσοι είναι άνω των 18 ετών και δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Ποιο μήνυμα στέλνουμε στο 13033 για να πάμε σε ρεβεγιόν

Με SMS στο 13033 θα πρέπει να γίνεται η μετακίνηση παραμονή κι ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς αποστολή SMS στο 13033 θα γίνεται και για την επιστροφή από το ρεβεγιόν. Στο γιορτινό τραπέζι μπορούν να βρεθούν μέχρι 9 άτομα από δύο οικογένειες – φιλικές ή συγγενικές όπως έχει ήδη αποσαφηνίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας- ενώ διευκρίνισε ότι οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο επιτρέπονται, αλλά μόνο σε μεγάλες Περιφέρεις όπως είναι για παράδειγμα η Αττική.

Τι κωδικό SMS στο 13033 στέλνουμε για το ρεβεγιόν

Παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς οι μετακινήσεις θα πραγματοποιούνται με την αποστολή SMS στο 13033 και τον κωδικό «6». Θα πρέπει να έχετε μαζί σας και την ταυτότητά σας.

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS στο 13033 πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 6 που αντιστοιχεί για το ρεβεγιόν.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Βουβά» Χριστούγεννα με την αστυνομία σε δρόμους και… σπίτια!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.