ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόζεμπεργκ: «Οφείλει να παραιτηθεί η Λίνα Μενδώνη»

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε σε δηλώσεις της, την Λίνα Μενδώνη να παραιτηθεί άμεσα!
Βόζεμπεργκ: «Οφείλει να παραιτηθεί η Λίνα Μενδώνη»

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε σε δηλώσεις της, την Λίνα Μενδώνη να παραιτηθεί άμεσα!

Βόζεμπεργκ: Για πρώτη φορά στέλεχος από τη Νέα Δημοκρατία τάχθηκε υπέρ της παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Πιο συγκεκριμένα η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ έθεσε σήμερα με δηλώσεις της θέμα παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, στον απόηχο της πολύκροτης υπόθεση του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.Η Ελίζα Βόζεμπεργκ σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος» μίλησε για παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. «Πρέπει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό, διότι είναι ευθύνη της υπουργού η επιλογή των προσώπων», δήλωσε η  ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Ο ίδια διευκρίνισε ότι δεν επιρρίπτει στην υπουργό Πολιτισμού ούτε απόπειρα συγκάλυψης, ούτε ότι γνώριζε εκ των προτέρων για τις πράξεις του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Σημείωσε, όμως, ότι η Λίνα Μενδώνη πρέπει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό, διότι είναι ευθύνη της υπουργού η επιλογή των προσώπων, είτε ξεγελάστηκε, είτε εξαπατήθηκε όπως χαρακτηριστικά είπε. Δεν είναι ευθύνη του πρωθυπουργού, αλλά του εκάστοτε υπουργού η επιλογή προσώπων, τόνισε η ευρωβουλευτής, προσθέτοντας ότι ο Πολιτισμός είναι η βιτρίνα της χώρας. Η Ελίζα Βόζεμπεργκ επιτέθηκε στην αντιπολίτευση και όσους στοχοποιούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι είναι αδιανόητο να τολμούν με θρασύτητα να στρέφονται κατά του προσώπου του πρωθυπουργού.

«Ένας Κυριάκος Μητσοτάκης που αν μη τι άλλο κανένας δεν μπορεί να μην παραδεχθεί ότι είναι ένας άριστος οικογενειάρχης και πατέρας και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να δεχθεί ότι υπάρχει κάποιος στην κυβερνητική δομή να κάνει αυτά τα αίσχη, δεν υπάρχει περίπτωση να γνώριζε, ούτε να φανταστεί κάτι τέτοιο», είπε η Ελίζα Βόζεμπεργκ. Επίσης, εξέφρασε την άποψη ότι το νομικό πλαίσιο για τους βιασμούς ανηλίκων είναι ήπιο και χρειάζεται να αυστηροποιηθεί και κάλεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης να δεί εκ νέου το θέμα της παραγραφής.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βόζεμπεργκ: «Οφείλει να παραιτηθεί η Λίνα Μενδώνη»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.