Βρασνά: Κάτοικοι έδιωξαν μετανάστες, μεταφέρθηκαν στην Εύβοια (vids)

Βρασνά: Περίπου 380 μετανάστες, οι οποίοι είχαν αιτηθεί ασύλου και ζούσαν στη Σάμο, δεν έγιναν δεκτοί στα Βρασνά, στο δήμο Βόλβης.

Βρασνά: Περίπου 380 μετανάστες, οι οποίοι είχαν αιτηθεί ασύλου και ζούσαν στη Σάμο, δεν έγιναν δεκτοί στα Βρασνά, στο δήμο Βόλβης.

Οι κάτοικοι αντέδρασαν έντονα και δεν επέτρεψαν την εγκατάστασή του, με αποτέλεσμα οι περίπου 400 άνθρωποι να μετακινηθούν στην Εύβοια.

Όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, που έχει αναλάβει τη μεταφορά τους, τα εννέα λεωφορεία στα οποία επιβαίνουν οι πρόσφυγες προσπάθησαν να προσεγγίσουν την Τρίτη (23/10) τα Βρασνά μέσα από εναλλακτικούς δρόμους και με συνοδεία της αστυνομίας, ωστόσο ήρθαν αντιμέτωποι με έντονες αντιδράσεις κατοίκων που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή.

Τελικά, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, τα ξημερώματα οι ξενοδόχοι που είχαν συμφωνήσει να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες, δεν άνοιξαν τα καταλύματά τους, έπειτα από πιέσεις και απειλές των κατοίκων.

Σήμερα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πήρε την απόφαση να μεταφέρει τα 380 άτομα (στην πλειονότητά τους οικογένειες από Συρία, Ιράκ, Παλαιστίνη και Αφγανιστάν), στην Εύβοια, όπου θα διαμείνουν σε μικρά παραθαλάσσια διαμερίσματα της κατασκήνωσης.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram