Βραζιλιάνικη μετάλλαξη: Ο Γκίκας Μαγιορκίνης εξέφρασε τις ανησυχίες του αναφορικά με τη σχετική μετάλλαξη. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που φέρνει «πονοκεφάλους».

Βραζιλιάνικη μετάλλαξη: Ο Κορονοίος και η σχετική μετάλλαξη φέρνει ανησυχία στους ειδικούς. Το παραδέχτηκε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της σημερινής (11/6) ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας εξήγησε ποιο είναι εκείνο το χαρακτηριστικό της εν λόγω παραλλαγής του SARS-CoV-2, το οποίο δημιουργεί τη συγκεκριμένη ανησυχία.

Ειδικότερα, ερωτηθείς εάν υπάρχει ανησυχία για τη βραζιλιάνικη μετάλλαξη, της οποίας το πρώτο κρούσμα είδαμε σήμερα στην Ελλάδα, ο κ. Μαγιορκίνης απάντησε:

«Η βραζιλιάνικη μετάλλαξη έχει το χαρακτηριστικό, αυτό που έχει περιγραφεί, είναι ότι διαφεύγει από την ανοσιακή απόκριση και αυτό μας δημιουργεί έτσι μια ανησυχία».

«Όσον αφορά την αυξημένη μεταδοτικότητα, σε σχέση με την αγγλική, σε σχέση δηλαδή με το στέλεχος Α, δεν φαίνεται να έχει ισχυρό πλεονέκτημα και για αυτό δεν την έχουμε δει να επικρατεί σε αρκετά μέρη του κόσμου, όπως επικράτησε το στέλεχος Α», προσέθεσε.

Το πρώτο κρούσμα της βραζιλιάνικης μετάλλαξης στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ένας άνδρας είναι το πρώτο κρούσμα της βραζιλιάνικης μετάλλαξης του κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Όπως μετέδωσε το OPEN, το κρούσμα εντοπίστηκε στην Αθήνα, ενώ σε εξέλιξη είναι η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Ναυάγιο της Ζακύνθου: Σοκ προκαλεί το video από την πτώση της τουρίστριας

Τσιτσιπάς – Τελικός: Όλοι οι κανόνες και οι ορολογίες για να τον δεις σαν expert

Μαρία Μπεκατώρου: Κλαίγοντας αποχαιρέτησε το κοινό της