ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Βράζουν» βουλευτές της ΝΔ για τον βλάσφημο Μόσιαλο, άλλα ο Κ. Μητσοτάκης κάνει πως δεν ακούει!

Μεγάλη δυσαρέσκεια υπάρχει στο εσωτερικό της ΝΔ προς τον υβριστή των Θείων Ηλία Μόσιαλο, άλλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να μην παίρνει θέση, λειτουργώντας προστατευτικά!
«Βράζουν» βουλευτές της ΝΔ για τον βλάσφημο Μόσιαλο, άλλα ο Κ. Μητσοτάκης κάνει πως δεν ακούει!

Ο πρωθυπουργός και το στενό περιβάλλον του, συνεχίζουν να στρουθοκαμηλίζουν και να παρέχουν «ασυλία» στον Ηλία Μόσιαλο που σόκαρε το πανελλήνιο με την ελεεινή βλασφημία εναντίον της Παναγίας, παρόλο που βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος εκφράζουν ολοένα και περισσότερο τη δυσαρέσκεια του και ζητούν απομάκρυνση του καθηγητή από τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα της πανδημίας.

Και πόσο μάλλον όταν ο ξεδιάντροπος Ηλίας Μόσιαλος, δεν είχε το σθένος και την συναίσθηση, να ζητήσει μια συγγνώμη από τον πιστό λαό. Αντ’ αυτού όταν τοποθετήθηκε στο θέμα, περιορίστηκε σε γενικεύσεις, αερολογίες και φούμαρα περί στοχασμού για την αξία της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Και μάλιστα έκανε και… «θεολογικό» μάθημα, λέγοντας πως αυτό «είναι θεμελιώδης αξία της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης», ενώ λίγες μέρες πριν βλασφημούσε την Παναγία, τον θεμέλιο λίθο της Ορθόδοξης χριστιανικής πίστης!

Ήταν μοιραίο λοιπόν μετά από μια τέτοια τρισάθλια ύβρη να υπάρξουν αντιδράσεις από κυβερνητικούς (είτε ουσιαστικές, είτε για τα προσχήματα διότι ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της ΝΔ είναι πιστοί χριστιανοί).

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως χαρακτήρισε την ανάρτηση «λυπηρή» που προσβάλλει τους χριστιανούς. Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Κυρανάκης έγραψε πως η ανάρτηση Μόσιαλου «προσβάλει την πίστη στη γέννηση του Χριστού, παραμονή του εορτασμού της. Αυτό δείχνει απλά τον χαρακτήρα του». Ο βουλευτής Γιάννης Καλλιάνος χαρακτήρισε «ντροπή και όνειδος» την ανάρτηση του καθηγητή, ενώ του καταλόγισε πως προσβάλλει τους Χριστιανούς και διχάζει την κοινωνία.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, είπε πως είναι κρίμα πως ο Ηλίας Μόσιαλος δεν βρήκε το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη, ενώ δείχνοντας ξεκάθαρα τη συμφωνία του στο να απομακρυνθεί από τη θέση του, τον χαρακτήρισε «ακατάλληλο» στο να πείσει τους ανθρώπους να εμβολιαστούν. Και αυτές είναι λίγες μόνο από τις εκφράσεις δυσαρέσκειας που βγήκαν προς τα έξω, από τις αρκετές που υπάρχουν στο εσωτερικό της ΝΔ.

Παρά την πίεση που ασκείται από βουλευτές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να κρατά τον βλάσφημο Ηλία Μόσιαλο στη θέση του, χωρίς να έχει πάρει θέση επί του θέματος. Αν δεν απομακρύνει τον καθηγητή, αυτό θα σημαίνει πως ο πρωθυπουργός ουδόλως ενδιαφέρεται για το αν υβρίζονται τα Θεία και αν προσβάλλεται η Ορθοδοξία σε αυτή τη χώρα.

Όταν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής χρησιμοποίησε μια άκομψη λέξη για να περιγράψει τη πολιτικά επικίνδυνη διαχείριση των κυβερνητικών στην ενίσχυση του ΕΣΥ, όλο το πολιτικό σύστημα έσπευσε να τον κατακεραυνώσει, γιατί έθιξε τους «κανόνες» του πολιτικού πολιτισμού.

Όταν καθυβρίστηκε από έναν συνεργάτη της κυβέρνησης η μητέρα του Θεού, η Υπεραγία Θεοτόκος, το ιερότατο πρόσωπο εκατομμυρίων χριστιανών, ακολούθησαν μερικές… σκόρπιες αντιδράσεις και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σιωπά, καλύπτοντας τον υβριστή. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του…

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Βράζουν» βουλευτές της ΝΔ για τον βλάσφημο Μόσιαλο, άλλα ο Κ. Μητσοτάκης κάνει πως δεν ακούει!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.