ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρετανία: Σοκ με δήλωση υπουργού – Τα παιδιά 12 – 15 ετών, θα μπορούν να εμβολιαστούν χωρίς γονική συναίνεση!

Σοκαριστική δήλωση από υπουργό, υπεύθυνο για τους εμβολιασμούς στη Βρετανία. Σκοπεύουν να δώσουν το δικαίωμα σε παιδιά 12 έως 15 ετών να εμβολιάζονται χωρίς την ανάγκη γονικής συναίνεσης!
Βρετανία: Σοκ με δήλωση υπουργού – Τα παιδιά 12 – 15 ετών, θα μπορούν να εμβολιαστούν χωρίς γονική συναίνεση!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent , ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για τον εμβολιασμό, Ναντίμ Ζαχάουι, δήλωσε πως από τη στιγμή που αποφασιστεί στη Βρετανία ο εμβολιασμός εφήβων ηλικίας 12 έως 15 ετών, οι νέοι θα μπορούν νόμιμα να παρακάμψουν την έγκριση των γονέων τους και να εμβολιαστούν αυτοβούλως!

Η Μεικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) της Βρετανίας μπορεί να μην έχει πάρει προς το παρόν θετική στάση απέναντι σε ένα τέτοιο εξωφρενικό μέτρο λόγω του ότι ο βαθμός επικινδυνότητας της Covid – 19 είναι πολύ χαμηλός σε αυτές τις ηλικίες, αλλά διάφοροι ειδικοί της χώρας εξέφρασαν θετικές απόψεις για αυτό το  σενάριο, επικαλούμενοι την ομαλότερη λειτουργία των σχολείων.

Η Βρετανική κυβέρνηση αναμένει τις συμβουλές των ειδικών για να αποφασίσει αν θα προχωρήσει στον ελεύθερο και ανεμπόδιστο εμβολιασμό παιδιών 12 – 15 ετών ή αν θα συνεχίσει να απαιτείται συναίνεση από τους γονείς.

Ο Ναντίμ Ζαχάουι δήλωσε πως αυτό που θα εφαρμόζεται εάν τελικά καθιερωθεί το μέτρο, είναι πως θα καλούνται οι γονείς μαζί με το παιδί για να ενημερωθούν από έναν ειδικό και να συζητήσουν μαζί του και «εάν στη συνέχεια θεωρηθεί ότι είναι σε θέση να λάβουν μια κατάλληλη απόφαση, τότε αυτή η απόφαση θα είναι υπέρ αυτού που αποφασίζει να κάνει ο έφηβος ».

Χωρίς αμφιβολία αυτή η αδιανόητη και ανατριχιαστική συζήτηση που γίνεται στη Βρετανία, φαίνεται να ανοίγει έναν δρόμο για ένα σύγχρονης μορφής «παιδομάζωμα», όπου οι επιστήμονες και όχι οι γονείς του κάθε παιδιού, θα αποφασίζουν για το αν θα προβεί αυτό σε κάποια ιατρική πράξη.

Είναι περιττό να πούμε πως τέτοιες αποφάσεις παραπέμπουν κατευθείαν σε φασιστικά καθεστώτα που μέχρι σήμερα νομίζαμε πως η ανθρωπότητα είχε αφήσει πίσω. Ένα ανήλικο παιδί που δεν μπορεί να ψηφίσει, δεν μπορεί να οδηγήσει και δεν μπορεί να κάνει μια σειρά από άλλες δραστηριότητες μέχρι να ενηλικιωθεί, ξαφνικά γίνεται αρκετά… «ώριμο» για να αποφασίσει το τι θα κάνει με την υγεία του.

Το κράτος της Βρετανίας (και ίσως και άλλων χωρών στο άμεσο μέλλον) σκέφτεται να δώσει τη δυνατότητα σε μικρά, ανώριμα παιδιά που δεν έχουν διαμορφώσει ακόμα προσωπικότητα και συγκροτημένη άποψη, να αγνοούν και με το νόμο την όποια απόφαση των γονέων τους, και να εμβολιάζονται αν το επιθυμούν.

Ο ρόλος των γονέων ουσιαστικά ακυρώνεται και γίνεται διακοσμητικός και τυπικός, αφού παύουν να αποφασίζουν για το καλό του παιδιού τους και ο τελικός λόγος δίνεται στους ειδικούς που θα «αξιολογούν» την οικογένεια και θα αποφασίζουν εκείνοι…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βρετανία: Σοκ με δήλωση υπουργού – Τα παιδιά 12 – 15 ετών, θα μπορούν να εμβολιαστούν χωρίς γονική συναίνεση!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.