ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρετανός «Τσιόδρας»: «Να μην χαθεί ακόμη ένα καλοκαίρι»

Να μην χαθεί ακόμη ένα καλοκαίρι λέει ο Βρετανός «Τσιόδρας» που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.
Βρετανός «Τσιόδρας»: «Να μην χαθεί ακόμη ένα καλοκαίρι»

Να μην χαθεί ακόμη ένα καλοκαίρι λέει ο Βρετανός «Τσιόδρας» που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Βρετανός «Τσιόδρας»: Η Βρετανία σκέφτεται να εντάξει την Ελλάδα στην «πράσινη λίστα» μέσα στον επόμενο μήνα αναφορικά με τον Τουρισμό, τη στιγμή που ο κορυφαίος Άγγλος λοιμωξιολόγος κρούει το καμπανάκι του κινδύνου, λέγοντας πως υπάρχει ο φόβος να χαθεί ακόμη ένα καλοκαίρι.

Να λήξει το lockdown νωρίτερα, ζητούν βουλευτές και επιχειρηματίες της εστίασης στη Βρετανία, αφού χθες καταγράφηκε μόλις ένας θάνατος εξαιτίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα γράφει η Daily Mail, ακόμα και ο καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον, ο οποίος έχει θέση αντίστοιχη με αυτή του Σωτήρη Τσιόδρα και τον οποίο στη Βρετανία αποκαλούν «Καθηγητή Lockdown», είναι αισιόδοξος για το μέλλον, καθώς προχωρά το πρόγραμμα εμβολιασμού και η απειλή του τρίτου κύματος μειώνεται.

Ο επιδημιολόγος, του οποίου οι προβλέψεις για τους θανάτους οδήγησαν τη Βρετανία στο πρώτο της lockdown πέρυσι, ανέφερε σήμερα ότι οι ρυθμοί με τους οποίους προχωρά το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα, δείχνουν ότι δεν θα χρειαστεί να επιβληθεί ξανά lockdown.

Τα όσα είπε σήμερα, λοιπόν, θα αποτελέσουν και το βασικό επιχείρημα όσων ζητούν από τον Μπόρις Τζόνσον να επισπεύσει την άρση των περιορισμών.

Βουλευτής των Τόρις, από την πλευρά του, τόνισε χθες: «Πρέπει να πιέσουμε την κυβέρνηση να επισπευθεί η άρση των περιορισμών. Μεγάλο μέρος της κανονικότητας μπορεί να επανέλθει. Η χώρα θα χάσει κι άλλο καλοκαίρι, αν οι περιορισμοί δεν αρθούν σύντομα».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει προς το παρόν αρνηθεί οποιαδήποτε συζήτηση για πρόωρη άρση των περιορισμών, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό το επόμενο βήμα για την άρση των μέτρων θα έρθει σε περίπου δύο εβδομάδες, στις 17 Μαΐου, όταν και θα επιτραπεί να συγκεντρώνονται σε εξωτερικούς χώρους μεγάλα γκρουπ ατόμων, μικρά γκρουπ σε εσωτερικούς χώρους, η διασκέδαση σε εσωτερικούς χώρους, καθώς και τα διεθνή ταξίδια.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Φέργκιουσον, η εμβολιαστική εκστρατεία φαίνεται να πηγαίνει τόσο καλά, που μπορεί να κρατήσει τον ιό σε χαμηλά επίπεδα μέχρι και κατά τη διάρκεια του επόμενου φθινοπώρου και χειμώνα, όταν και οι ειδικοί φοβούνται για νέα έξαρση. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία θα είναι πολύ λιγότερες και ότι δεν υπάρχει περίπτωση του βρετανικό σύστημα υγείας να «βουλιάξει», όπως έγινε φέτος.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βρετανός «Τσιόδρας»: «Να μην χαθεί ακόμη ένα καλοκαίρι»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.