ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρέθηκε φορέας βλήματος MILAN στα σκουπίδια

Την απώλεια του φορέα επιβεβαιώνουν αρμόδιες πηγές στο ΓΕΣ και, πλέον, η αναζήτηση γίνεται σε χειρόγραφα «κιτάπια».
Βρέθηκε φορέας βλήματος MILAN στα σκουπίδια

Βλήμα MILAN: Την απώλεια του φορέα επιβεβαιώνουν αρμόδιες πηγές στο ΓΕΣ και, πλέον, η αναζήτηση γίνεται σε χειρόγραφα «κιτάπια».

Ο φορέας αντιαρματικού MILAN ανακαλύφθηκε σε σκουπιδότοπο στην Αττική και τώρα γίνονται έρευνες σε χειρόγραφα «κιτάπια», προκειμένου να εντοπιστεί σε ποια μονάδα ανήκε.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το ΓΕΣ η έρευνα για να εντοπιστεί από που προέρχεται, γίνεται σε βάθος χρόνου, καθώς τα τηρούμενα βιβλία ήταν χειρόγραφα κι έτσι είναι αδύνατο να βρεθεί άμεσα η Μονάδα.

Είναι προφανές ότι το σύστημα χωλαίνει και θα έπρεπε να έχει ψηφιοποιηθεί.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγες ημέρες το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), προκήρυξε Διαγωνισμό Ανάθεσης και Εκτέλεσης Σύμβασης για το υποπρόγραμμα «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΩΝ ΒΛΗΜΑΤΩΝ MILAN» με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης με δημοσίευση διαγωνισμού, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο άρθρο 40 του ν.3978/2011, για 300 κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους (Κ/Β Α-Τ) MILAN.

Η χρηματοδότηση της σύμβασης βαρύνει το υποπρόγραμμα «Προμήθεια Κατευθυνομένων βλημάτων MILAN» του εγκεκριμένου από το ΣΑΓΕ Τριετούς Προγραμματισμού Εξοπλιστικών Δαπανών (ΤΠΕΔ) για τα έτη 2021-2023.

Η διαθέσιμη πίστωση ανέρχεται σε 9.000.000,00 €, με έναρξη χρηματοδότησης το 2021, ή εναλλακτικά το αντίστοιχο έτος εντός του οποίου θα καταστεί δυνατή η διάθεση των απαιτουμένων πιστώσεων για την υπογραφή της σύμβασης και αναλύεται κατ’ έτος σε:

α. 1 ο έτος : 3.000.000,00 €
β. 2 ο έτος : 3.000.000,00 €
γ. 3 ο έτος : 3.000.000,00 €

Στα εν λόγω ποσά συμπεριλαμβάνονται ΦΠΑ 24%, κρατήσεις 4,096% , φόροι, δασμοί και τυχόν λοιπές δαπάνες που επιβαρύνουν την προμήθεια.

Πηγή: armyvoice.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βρέθηκε φορέας βλήματος MILAN στα σκουπίδια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.