×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Βρούτσης για προσωρινές συντάξεις, αναδρομικά και δώρο Χριστουγέννων (vid)


Αλέξανδρος Κωτάκης

Βρούτσης για προσωρινές συντάξεις, αναδρομικά και δώρο Χριστουγέννων (vid)


O υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δήλωσε ότι το Νοέμβριο θα πληρωθούν οι προσωρινές συντάξεις, αυξημένες στο 70 και στο 80%, ενώ επισήμανε ότι θα καταβληθούν και τα αναδρομικά των προσωρινών συντάξεων.

Να καταθέσουν την αίτηση τους και τα δικαιολογητικά που ζητούνται κάλεσε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, τους κληρονόμους των συνταξιούχων που έχουν αποβιώσει, και δικαιούνταν αναδρομικά για την περίοδο Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016. Τόνισε πως ήδη 15 χιλιάδες δικαιούχοι έχουν υποβάλει αίτηση.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στα αναδρομικά των κληρονόμων, καλώντας τους δικαιούχους να υποβάλλουν την αίτηση τους το συντομότερο, και να καταθέσουν τα δικαιολογητικά μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, εφόσον δεν τα έχουν ήδη συγκεντρώσει.

Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω ηλεκτρονική πλατφόρμα έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία, από την Πέμπτη, και αφορά τους κληρονόμους των συνταξιούχων που έχουν αποβιώσει, και δικαιούνταν αναδρομικά για την περίοδο Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016.

Κατά τον κ. Βρούτση, 15 χιλιάδες δικαιούχοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση.

Εν συνεχεία, ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε ότι το Νοέμβριο θα πληρωθούν οι προσωρινές συντάξεις, αυξημένες στο 70 και στο 80%, ενώ επισήμανε ότι θα καταβληθούν και τα αναδρομικά των προσωρινών συντάξεων.

Εξήγησε, επίσης, ότι μαζί με τις κύριες και αναδρομικές συντάξεις – ή με εμβόλιμη πληρωμή μέσα στον μήνα – θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους περίπου 50 χιλιάδες συνταξιούχους που δεν τα πήραν στην προηγούμενη πληρωμή.

Σχετικά με το δώρο Χριστουγέννων, διευκρίνισε ότι μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου – και σε κάθε περίπτωση μέχρι το τέλος του έτους – το κράτος θα πληρώσει απευθείας στους δικαιούχους το μέρος από το δώρο που του αναλογεί (περιπτώσεις εργαζομένων σε αναστολή κλπ.).

Τέλος, ο ο κ. Βρούτσης δεσμεύτηκε ότι δε θα μειωθεί κανένα επίδομα ανεργίας εντός της επόμενης χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Πιερρακάκης: «Ραντεβού με sms για το εμβόλιο κορονοϊού – Κατάθεση πινακίδων με ένα κλικ»

ΑΚΟΜΑ… ΨΑΧΝΕΣΑΙ; ΒΡΕΣ ΤΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΔΩ

Sportime Extras