ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξέφυγε εντελώς ο Άρης Πορτοσάλτε: Προέτρεψε τον κόσμο να αποσύρει τα λεφτά του από συγκεκριμένη τράπεζα!

Εκτός ελέγχου ο Άρης Πορτοσάλτε, είπε πως όλοι πρέπει να βγάλουν τα λεφτά τους από την Εθνική Τράπεζα, αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση!
Ξέφυγε εντελώς ο Άρης Πορτοσάλτε: Προέτρεψε τον κόσμο να αποσύρει τα λεφτά του από συγκεκριμένη τράπεζα!

Είναι γνωστό τοις πάσι πλέον, πως ο – ακραία νεοφιλελεύθερος – Άρης Πορτοσάλτε έχει «αλλεργία» στις κρατικοποιήσεις και υποστηρίζει φανατικά τη λεηλασία του κράτους από ιδιώτες.

Ειδικά για το συμφέρον των τραπεζών και των funds που πετάνε χιλιάδες Έλληνες έξω από τα σπίτια τους με τους – ανεξέλεγκτους πλέον πλειστηριασμούς – ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Στηρίζει με πάθος τη λεηλασία της λαϊκής κατοικίας από τα «κοράκια». Δεν ξεχνιέται άλλωστε εκείνο το ανεκδιήγητο σχόλιο που είχε κάνει, ότι αν σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, εκείνος δεν θα ξαναπληρώσει τη δόση του δανείου του.

Όμως το να φτάσει να παροτρύνει τον κόσμο να αποσύρει τις καταθέσεις του από συγκεκριμένη τράπεζα, σε περίπτωση που την κρατικοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεπερνάει κάθε όριο, ακόμα και για τα δεδομένα του Πορτοσάλτε. Έχει τη σημασία του ότι παρόμοιες «περίεργες» δηλώσεις είχαμε και στις αρχές του 2015, για να ακολουθήσει μετά από μερικούς μήνες το bank run και η επιβολή των capital controls το καλοκαίρι του ίδιου έτους.

Ο κ. Πορτοσάλτε είπε συγκεκριμένα σε εκπομπή του ΣΚΑΪ:

«Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για κρατικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας και της ΔΕΗ. Κρατικοποίηση Εθνικής, θέλω να το συνειδητοποιήσουμε λίγο, αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει. Ότι όποιος πιστεύει τον ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα βγάζει τα λεφτά του από την Εθνική».

«Γιατί τα βγάζει;», τον ρώτησε ο ένας από τους παρουσιαστές.

«Θέλει να μείνουν σε κρατικοποιημένη τράπεζα τα λεφτά του;», απάντησε ο Άρης Πορτοσάλτε.

Ασφαλώς, τα όσα είπε ο Άρης Πορτοσάλτε δεν έχουν την πραγματική σχέση με άσκηση δημοσιογραφίας. Είναι αυτονόητο πως σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να παρεμβαίνει η δικαιοσύνη, άλλα στην Ελλάδα του 2023 τίποτα στη λειτουργία των θεσμών δεν είναι αυτονόητο.

Πρόκειται για μια δήλωση που ακόμα και ένας «βαμμένος» και λαϊκιστής βουλευτής της ΝΔ θα δίσταζε να κάνει. Και αυτό διότι τέτοιες δηλώσεις συμβάλλουν στο να δημιουργηθεί τεχνητή ανασφάλεια και να τιναχτεί στον αέρα το τραπεζικό σύστημα, δεδομένης και της τραπεζικής αστάθειας που υπάρχει διεθνώς.

Προφανώς αυτή η δήλωση έγινε για να επηρεάσει ο κατ’ ευφημισμόν δημοσιογράφος τη ψυχολογία των ψηφοφόρων, ενόψει εκλογών. Άλλα το θέμα είναι ότι προκειμένου να εξυπηρετήσει το κλίμα πόλωσης, δεν δίστασε να σπείρει τον πανικό λέγοντας ανεύθυνα και επικίνδυνα πράγματα. Σε ένα χρονικό διάστημα που ο Γιάνης Βαρουφάκης «πετροβολείται» από τα συστημικά Μέσα για το σχέδιο «Δήμητρα» που προβλέπει μια ελεγχόμενη μετάβαση στη δραχμή (αν ποτέ χρειαστεί), ο Άρης Πορτοσάλτε λέει ότι του κατέβει στο κεφάλι και μιλά για «σήκωμα» καταθέσεων, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Ο Άρης Πορτοσάλτε στο καπιταλιστικό όνειρο που ζει, δεν μπορεί να διανοηθεί μια τράπεζα που λέγεται Εθνική, να είναι πραγματικά Εθνική. Ασχέτως αν όλες οι ιδιωτικές τράπεζες θα είχαν φαλιρίσει προ πολλού, αν δεν διασώζονταν από επανειλημμένες ανακεφαλαιοποιήσεις με χρήματα του κράτους, δηλαδή των φορολογούμενων πολιτών.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ξέφυγε εντελώς ο Άρης Πορτοσάλτε: Προέτρεψε τον κόσμο να αποσύρει τα λεφτά του από συγκεκριμένη τράπεζα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.