ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξέφραγο αμπέλι η Ελλάδα: Ερντογανικό μνημείο στήθηκε στη Ροδόπη, για να το επισκέπτονται από την Τουρκία!

Μνημείο στη τουρκική γλώσσα υπέρ πεσόντα για το ερντογανικό καθεστώς, στήθηκε στη Ροδόπη. Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο Κώστας Μπογδάνος.
Ξέφραγο αμπέλι η Ελλάδα: Ερντογανικό μνημείο στήθηκε στη Ροδόπη, για να το επισκέπτονται από την Τουρκία!

Ροδόπη: Ένα ακόμη ντροπιαστικό γεγονός για το Ελληνικό κράτος, ήρθε να προστεθεί στις ύπουλες προσπάθειες εκτουρκισμού της Θράκης που γίνονται από πράκτορες του τουρκικού προξενείου, σε συνεννόηση με το εξ’ ανατολών «Σουλτανάτο».

Κάποιοι στη Θράκη μάλλον… μπέρδεψαν  την Ελληνική επικράτεια με την τουρκική, αφού έστησαν ερντογανικό μνημείο (!) στη Ροδόπη προς τιμήν τούρκου εθνικού «ήρωα» που σκοτώθηκε κατά την απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε στην Τουρκία το 2016. Το μνημείο τοποθετήθηκε μπροστά στο σχολείο και το τέμενος του χωριού Φιλλύρα, στον Δήμο Αρριανών – Φιλλύρας.

Την είδηση αποκάλυψε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Μπογδάνος, θέτοντας ερώτημα στη βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Ο τούρκος «ήρωας» που τιμά το μνημείο είναι ο δημοσιογράφος της Yeni Safak, Μουσταφά Τζαμπάζ, o οποίος καταγόταν από το κοντινό χωριό Σκάλωμα και σκοτώθηκε στη Κωνσταντινούπολη, στα γεγονότα που έγιναν κατά τη νύχτα του πραξικοπήματος στη Τουρκία.

Ο Δήμαρχος θέλει να γεμίσει την περιοχή με Τούρκους «ήρωες»!

Σα να μην έφτανε το ότι η χώρα γίνεται ξέφραγο αμπέλι και ερντογανικά μνημεία «σηκώνονται» από το πουθενά, ο δήμαρχος της Φιλλύρας Ριντβάν Αχμέτ μίλησε στη τουρκική εφημερίδα «Samsun Star» και (φυσικά) διατυμπάνισε το γεγονός πως για πρώτη φορά στήνεται ένα – καθαρά – τουρκικό μνημείο στην ελληνική επικράτεια. Συγκεκριμένα δήλωσε πως:

«Αυτή η κρήνη έχει μεγάλη σημασία για εμάς. Για πρώτη φορά αφήνουμε ένα μνημείο με όνομα στα τουρκικά. Υπήρξε μια πολύ μεγάλη στιγμή για τους χωρικούς. Έρχονται από την Τουρκία μόνο γι’ αυτό. Πίνουν νερό και προσεύχονται για τον μάρτυρα μας. Στόχος μας είναι να αναβιώσουμε στην περιοχή μας τα ονόματα πολλών ακόμη Τούρκων ηρώων».

Σε μια χώρα που βαδίζει στην παρακμή και μνημεία πεσόντων Ελλήνων ηρώων βανδαλίζονται, μνημεία πεσόντων «υπέρ Ερντογάν» αναγείρονται χωρίς ντροπή, χωρίς κρατικό έλεγχο (;), χωρίς συνείδηση του τι σημαίνει να επιτρέπεις ερντογανικά μνημεία σε μια γεωγραφικά ευαίσθητη περιοχή που επιβουλεύονται οι Τούρκοι.

Είναι δυνατόν να συμβαίνουν σε ένα σοβαρό κράτος τέτοιες γελοιότητες ή πολύ απλά δεν είμαστε καθόλου σοβαρό κράτος;

Τι δουλειά έχει σε ελληνικό έδαφος η τιμή σε έναν «ήρωα» που σκοτώθηκε σε έναν αποτυχημένο εμφύλιο της γειτονικής χώρας; Για ποιο λόγο στήνονται μνημεία που προωθούν πατριωτικό «τουρισμό» από το πουθενά; Ποιος θα βάλει ένα στοπ στις φαντασιώσεις παντουρκισμού του δήμαρχου Φιλλύρας, που θέλει να κάνει την Ελληνική Ροδόπη τουριστική ατραξιόν με «αναβίωση» Τούρκων «ηρώων»; Ασχολήθηκε κανένας από την κυβέρνηση με αυτές τις ύπουλες μεθοδεύσεις των πρακτόρων ή είναι απασχολημένοι μόνο με την εισαγωγή ισλαμιστών σκλαβεργατών και την επέκταση των κέντρων κράτησης;

Για να δούμε, θα απαντηθούν τα ερωτήματα που έθεσε ο Κώστας Μπογδάνος για το αν έγινε έλεγχος νομιμότητας του μνημείου από τις αρμόδιες υπηρεσίες και για το ποιοι φορείς είναι αρμόδιοι σε περιπτώσεις που επιχειρείται κατασκευή «εθνικής ταυτότητας» στη Θράκη ή οπουδήποτε αλλού;

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ξέφραγο αμπέλι η Ελλάδα: Ερντογανικό μνημείο στήθηκε στη Ροδόπη, για να το επισκέπτονται από την Τουρκία!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.