ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις – Μεγάλη προσοχή – Πότε θα γίνει το Black Friday

Πρεμιέρα για τις ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις σήμερα 1/11.
Ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις – Μεγάλη προσοχή – Πότε θα γίνει το Black Friday

Από σήμερα, Δευτέρα 1 Νοεμβρίου αρχίζουν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις, που θα έχουν διάρκεια μέχρι τις 15 του μήνα.

Κατά το διάστημα αυτό τα καταστήματα, μπορούν να είναι ανοιχτά την Κυριακή 7 Νοεμβρίου με προτεινόμενο ωράριο από τις 11:00 έως τις 18:00.

Η Black Friday είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου ενώ την επόμενη Δευτέρα 29/11, οι καταναλωτές θα δουν στα ηλεκτρονικά ράφια τις προσφορές της «Cyber Monday».

Στις ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις πέρα από την παλαιά και τη νέα μειωμένη τιμή, που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή του ποσοστού της έκπτωσης.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης τονίζει πως όλες οι εμπορικές αγορές της Αθήνας παραμένουν ασφαλείς, τα καταστήματα με πραγματικό αίσθημα ευθύνης συνεχίζουν να τηρούν ευλαβικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας ενώ απευθύνει κάλεσμα στους καταναλωτές να στηρίξουν όσο μπορούν την αγορά, εκμεταλλευόμενοι τις μειωμένες τιμές των προς διάθεση προϊόντων.

Κλείνοντας, διαβεβαιώνει τους εμπόρους πως ο σύλλογος, με γνώμονα την απαίτηση του συνόλου των επιχειρηματιών αλλά και των φορέων εκπροσώπησης των καταναλωτών της χώρας, εμμένει στο αίτημα του για άμεση κατάργηση του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ως παρωχημένου.

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος απευθυνόμενη στους καταναλωτές προτείνει:

Πρώτον, να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.

Δεύτερον, να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.

Τρίτον, να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.

Τέταρτον, τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή ιδιαίτερη στις προσφορές, στις οποίες αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, διότι σε περίπτωση υπαναχώρησης, δεν υπάρχει η δυνατότητα της αλλαγής.

Πέμπτον, να ζητάνε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις – Μεγάλη προσοχή – Πότε θα γίνει το Black Friday», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.