ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινούν οι φωτογραφίσεις για τον οίκο Dior στην Ακρόπολη παρά τις αντιδράσεις (vid)

Από την Ακρόπολη ξεκινά τη Δευτέρα 14/6, η φωτογράφιση του οίκου Dior, με τίτλο «Dior celebrates Greece» που είναι αφιερωμένη στο 1821.
Ξεκινούν οι φωτογραφίσεις για τον οίκο Dior στην Ακρόπολη παρά τις αντιδράσεις (vid)

Από την Ακρόπολη ξεκινά τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, η φωτογράφιση του οίκου Dior, με τίτλο «Dior celebrates Greece» που είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Οι φωτογραφίσεις του οίκου Dior που αποτίνουν φόρο τιμής στα «200 χρόνια Ελεύθερης Ελλάδας» θα διαρκέσουν μέχρι τις 21 Ιουνίου (θα πραγματοποιηθεί επίδειξη μόδας στις 17 Ιουνίου.) και θα πραγματοποιηθούν σε Ακρόπολη και Καλλιμάρμαρο.

Σύμφωνα με τον φάκελο που υποβλήθηκε είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 200 ετών από την έναρξη του αγώνα για την ανεξαρτησία της Ελλάδας και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους, όπως και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις.

Ο φάκελος φέρει το όνομα «Dior celebrates Greece» και τα ρούχα που θα παρουσιαστούν στην Ακρόπολη στο επιβλητικό Καλλιμάρμαρο θα ετοιμαστούν στην Ελλάδα με ελληνικά υφάσματα και πρώτες ύλες, από Ελληνίδες και Έλληνες τεχνίτες και δημιουργούς.

Το πολλά υποσχόμενο show μάλιστα θα μεταδοθεί ζωντανά, καθώς από το ΚΑΣ έχει δοθεί άδεια φωτογράφισης, κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης, αλλά και άδεια απευθείας αναμετάδοσης της εκδήλωσης και ανάρτησής της στο διαδίκτυο στην επίσημη ιστοσελίδα του Dior.

Να σημειώσουμε ότι οι εφορίες των αρχαιοτήτων θα έχουν περισσότερα από 200.000 ευρώ έσοδα στα ταμεία τους από τη συγκεκριμένη φωτογράφιση.

Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος Dior έχει πραγματοποιήσει φωτογράφιση στην Ακρόπολη και το 1951 (φωτογραφίες). Οι φωτογραφίες των 8 μοντέλων του Ζαν-Πιερ Πεντρατσινί για λογαριασμό του περιοδικού Paris Match με τα μοντέλα του Ντιορ μπροστά από τον Παρθενώνα έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Πάντως η τότε φωτογραφία του οίκου Dior είχε προκαλέσει σάλο.

Dior: Αντιδράσεις και τώρα


Και ενώ ο κόσμος της μόδας βλέπει πολύ θετικά το γεγονός της παγκόσμιας προβολής της χώρας μας μέσα από τον διεθνή οίκο, υπάρχουν και οι αντιδράσεις.

Στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Αυγή» γράφει σήμερα: «Φορτηγά και καμαρίνια στην Ακρόπολη» ενώ συμπληρώνει: «8 εννιάμετρα φορτηγά θα μεταφέρουν στον Βράχο τον εξοπλισμό και Μετατρέπουν το παλαιό μουσείο σε καμαρίνι».

Το υπουργείο πολιτισμού, με ανακοίνωσή του, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για ψευδείς ειδήσεις και αναφερόμενο στο πρωτοσέλιδο αναφέρει.

«Ευτυχώς, ο νέος ανελκυστήρας λειτουργεί άρτια, ώστε να εξυπηρετήσει την άνοδο και των οκτώ εννιάμετρων φορτηγών».

Από την Ακρόπολη ξεκινά τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, η φωτογράφιση του οίκου Dior, με τίτλο «Dior celebrates Greece» που είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ξεκινούν οι φωτογραφίσεις για τον οίκο Dior στην Ακρόπολη παρά τις αντιδράσεις (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.