ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί

Ο αριθμός των δανειοληπτών που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από πλειστηριασμό σοκάρει.
Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί

Μέσα στην επόμενη διετία υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθούν περίπου 100.000 πλειστηριασμοί πρώτης και κύριας κατοικίας.

Μάλιστα το 2022 έχει χαρακτηριστεί «έτος πλειστηριασμών» με τις ανακτήσεις των κόκκινων δανείων να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο για την ερχόμενη χρονιά. Οι ανακτήσεις των δανείων θα κρίνουν και την επιτυχία του προγράμματος «Ηρακλής».

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο για το τι μέλλει γενέσθαι με τους πλειστηριασμούς καθώς αυτοί αναμένονται να ξεκινήσουν αυτές τις μέρες.

Ο Εξωδικαστικός και το πρόγραμμα γέφυρα που δίνουν ανάσες

Ο αριθμός των δανειοληπτών που λαμβάνουν ειδοποιήσεις για κατασχετήριο ή πλειστηριασμό όλο και αυξάνεται. Πώς να μην γίνεται αυτό όταν δανειολήπτες οι οποίοι πήραν δάνεια ύψους 50 χιλιάδων πριν χρόνια έχουν φτάσει να οφείλουν 320.000 ευρώ.

Από τους οφειλέτες, περίπου 35.000 έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους να ρυθμίσουν τις οφειλές τους μέσω του Εξωδικαστικού. Ο Εξωδικαστικός είναι μία σανίδα σωτηρίας για τους δανειολήπτες που θέλουν να σώσουν τα σπίτια τους καθώς προσφέρει την δυνατότητα εξόφλησης μέχρι και με 240 δόσεις.

Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 48.000 αιτήσεις στο νόμο Κατσέλη που εκκρεμούν. Το πρόγραμμα Γέφυρα και η επιδότηση που προσφέρει μπορεί να βοηθήσει τους δανειολήπτες να γλιτώσουν τα σπίτια τους. Ακόμη, ένας άλλος τρόπος είναι η μεταβίβαση στο νέο Φορέα που προβλέπει ο νέος πτωχευτικός.

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.