ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξενοδοχεία: Πώς, πότε και ποια θα επαναλειτουργούν (vid)

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού τόνισε ότι το σχέδιο της επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας προχωράει ομαλά. Ωστόσο υπάρχει μεγάλη ανησυχία από τους επιχειρηματίες του τουρισμού και τι θα γίνει με τα ξενοδοχεία.  Εως τα τέλη Ιουνίου, εκτιμάται ότι ένα σημαντικό ποσοστό των μονάδων μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων θα μπορεί...
Ξενοδοχεία: Πώς, πότε και ποια θα επαναλειτουργούν (vid)

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού τόνισε ότι το σχέδιο της επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας προχωράει ομαλά. Ωστόσο υπάρχει μεγάλη ανησυχία από τους επιχειρηματίες του τουρισμού και τι θα γίνει με τα ξενοδοχεία. 

Εως τα τέλη Ιουνίου, εκτιμάται ότι ένα σημαντικό ποσοστό των μονάδων μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων θα μπορεί να εξασφαλίσει κάποια πληρότητα.

Πολλοί μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι της χώρας που διαχειρίζονται ξενοδοχεία εποχικής λειτουργίας είναι έτοιμα να ανοίξουν μόλις η κυβέρνηση οριστικοποιήσει τα πρωτόκολλα λειτουργίας για την προστασία από τον κορονοϊό.

Σε ότι αφορά τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας θα ανοίξουν και πάλι τις πύλες του την 1η Ιουνίου. Οι ξενοδόχοι περιμένουν η κυβέρνηση να οριστικοποιήσει τις ημερομηνίες για την επαναλειτουργία στα εποχικά ξενοδοχεία, η οποία αναμένεται να είναι πριν την 1η Ιουλίου.

Και αυτό σε συνδυασμό με τις διεθνείς πτήσεις να ξεκινούν σταδιακά από την ερχόμενη εβδομάδα, με προοπτική την πλήρη απελευθέρωση των ταξιδιών εντός της ζώνης Σένγκεν έως τα τέλη Ιουνίου, εκτιμάται ότι ένα σημαντικό ποσοστό των μονάδων μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων θα μπορεί να εξασφαλίσει κάποια πληρότητα.

Για παράδειγμα η Grecotel ανακοίνωσε ήδη την έναρξη λειτουργίας από την 1η έως την 3η Ιουλίου επτά εκ των μεγάλων εποχικών ξενοδοχειακών μονάδων της στην Πελοπόννησο, στηhttps://www.grecotel.com/el/index.html Μύκονο και στην Αττική, από 32 συνολικά, ενώ το επόμενο διάστημα έχει προαναγγείλει ότι θα γνωστοποιήσει και τις ημερομηνίες για τις μονάδες της στην Κέρκυρα, στη Χαλκιδική και στην Κρήτη.

Πάντως όλα τα ξενοδοχεία θα πρέπει να ακολουθήσουν ένα αυστηρό πρωτόκολλο με τους κανόνες υγιεινής, το οποίο ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί αλλά αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυστηρό.

Δείτε εδώ όλες τις αλλαγές και… ξεχάστε όσα ξέρατε για τη λειτουργία των ξενοδοχείων:

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ξενοδοχεία: Πώς, πότε και ποια θα επαναλειτουργούν (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.