ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεπούλημα της χώρας: Το ελληνικό δημόσιο παραδίδεται σε ξένους διοικητές, με υπογραφή Μάκη Βορίδη!

Ο Μάκης Βορίδης φέρνει τροπολογία που παραδίδει σε αλλοδαπούς τις διευθυντικές θέσεις στο δημόσιο, αφού παύει η προϋπόθεση της Ελληνικής ιθαγένειας.
Ξεπούλημα της χώρας: Το ελληνικό δημόσιο παραδίδεται σε ξένους διοικητές, με υπογραφή Μάκη Βορίδη!

Μπορεί μέχρι τώρα το ελληνικό κράτος να συμπεριφερόταν ως μπανανία των ξένων θεσμών που έκαναν εξ’ αποστάσεως το απόλυτο κουμάντο για το πως θα κινείται οικονομικά η υπερχρεωμένη χώρα, άλλα ακόμα και αυτό αλλάζει προς το χειρότερο. Με ρύθμιση του Μάκη Βορίδη, ολόκληρο το ελληνικό δημόσιο μετατρέπεται σε κανονικό υπαλληλικό παράρτημα των Βρυξελλών, με ξένους διοικητές!

Με ειδική τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο στη Βουλή, αποφασίζεται πλέον πως ξένοι υπήκοοι θα μπορούν να διορίζονται σε θέσεις ευθύνης στο ελληνικό δημόσιο, ενώ – ως τώρα – η ελληνική ιθαγένεια ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την κάλυψη τέτοιων θέσεων!

Συγκεκριμένα η ρύθμιση αναφέρει ότι πολίτες κρατών – μελών Ευρωπαϊκής Ένωσης που διορίζονται ή προσλαμβάνονται, δύνανται να επιλέγονται και να ασκούν καθήκοντα «προϊσταμένου, διευθυντή, γενικού διευθυντή κ.λπ. στις προβλεπόμενες στον οικείο φορέα θέσεις ευθύνης με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις με τους Έλληνες πολίτες».

Ουσιαστικά δηλαδή έχουμε να κάνουμε με τη διαμόρφωση ενός «Ελληνικού» δημοσίου που θα είναι Ελληνικό μόνο κατ’ όνομα, αφού θα αποτελείται από Έλληνες υπαλλήλους και αλλοδαπούς διευθυντές! Μια άνευ όρων παράδοση ολόκληρου του δημόσιου τομέα στα χέρια ξένων εγκάθετων, που ασφαλώς τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού θα είναι το τελευταίο πράγμα που τους ενδιαφέρει. Οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία θα μπορεί να άγεται και να φέρεται από τις αποφάσεις ενός αλλοδαπού «γκάουλαϊτερ», σε ένα κράτος – όμηρο που θα βρίσκεται υπό διοικητική «κατοχή»!

Που θα διορίζονται οι ξένοι στο δημόσιο

Για λόγους… ξεκαρφώματος γι’ αυτή την αδιανόητη απόφαση , ο Μάκης Βορίδης άφησε μερικά «ψίχουλα» συγκεκριμένων θέσεων ευθύνης που θα διορίζονται μόνο Έλληνες, επειδή σε αυτές τις θέσεις «οι αρμοδιότητες τους συνεπάγονται άμεση ή έμμεση συμμετοχή στην άσκηση δημόσιας εξουσίας και άσκηση καθηκόντων που έχουν ως αντικείμενο τη διασφάλιση των γενικών συμφερόντων του κράτους ή άλλων δημόσιων φορέων».

Όμως η λίστα για το που θα διορίζονται οι αλλοδαποί στο δημόσιο, δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες, όσον αφορά την δήθεν «διασφάλιση των γενικών συμφερόντων του κράτους».

Οι αλλοδαποί θα μπορούν να διορίζονται σε:

α. Δημόσιες υπηρεσίες,

β. νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου,

γ. οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης κάθε βαθμού,

δ. δημόσιες επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς,

ε. νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν κράτος

στ. νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν σε ΝΠΙΔ του κράτους

Αφού η υπογραφή Βορίδη ανοίγει διάπλατα την πόρτα στην εισβολή ξένων «αφεντικών» στο Ελληνικό δημόσιο, μπροστά στο τεράστιο ζήτημα που δημιουργείται, οι κυβερνητικοί προσπαθούν να δικαιολογήσουν την παράδοση του δημοσίου ως προσαρμογή σε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ώστε να αντιμετωπιστεί «η εκτιμώμενη παραβίαση από τη χώρα μας του δικαίου της ΕΕ και η αποφυγή των επαπειλούμενων κυρώσεων».

Ήδη από τις 12 Νοεμβρίου, η Κομισιόν εξέδωσε αιτιολογημένη γνώμη κατά της Ελλάδας, όπου έδωσε διορία 2 μηνών ώστε να προσαρμοστεί στις ευρωπαϊκές συνθήκες, διότι η χώρα μας έθετε ως απαραίτητη προϋπόθεση την ελληνική ιθαγένεια για διορισμούς σε θέσεις ευθύνης του δημοσίου.

Και ασφαλώς η κυβέρνηση που δεν προβάλλει την παραμικρή αντίρρηση στις επιταγές μιας Κομισιόν που μεθοδεύει έναν θεσμικό «αποικισμό» όλων των δημόσιων φορέων με ξένους «τοποτηρητές», δεν αρνήθηκε να χαρίσει τις δημόσιες υπηρεσίες στα χέρια των ξένων.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ξεπούλημα της χώρας: Το ελληνικό δημόσιο παραδίδεται σε ξένους διοικητές, με υπογραφή Μάκη Βορίδη!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.