ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξύλο και χημικά στη Κοζάνη, σε διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για το ξεπούλημα της ΔΕΗ

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ χρησιμοποίησαν βία και χημικά εναντίων διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στη Κοζάνη για να διαμαρτυρηθούν για το ξεπούλημα της ΔΕΗ και το κλείσιμο εργοστασίων λιγνίτη.
Ξύλο και χημικά στη Κοζάνη, σε διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για το ξεπούλημα της ΔΕΗ

Τη γνωστή συνταγή της καταστολής με ξύλο και χημικά, ακολούθησε ως συνήθως η κυβέρνηση, στους εξοργισμένους εργαζόμενους και πολίτες που συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στη Κοζάνη.

Εκατοντάδες άνθρωποι βρέθηκαν στη Κοζάνη για να «υποδεχθούν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διαμαρτυρόμενοι για το ξεπούλημα της ΔΕΗ και για το κλείσιμο των λιγνιτικών εργοστασίων που σταθερά μεθοδεύει η κυβέρνηση. Μάλιστα κρατούσαν μαύρες σημαίες και στεφάνια κηδείας, δείχνοντας συμβολικά τον «θάνατο» της ΔΕΗ και την ολοκληρωτική παράδοση της ενέργειας στα συμφέροντα των ιδιωτών.

Βέβαια η κυβέρνηση δεν γνωρίζει τι θα πει ουσιαστικός διάλογος με τους πολίτες, κι έτσι δεν άργησε να δοθεί εντολή για άγρια καταστολή. Ο δρόμος αποκλείστηκε από κλούβες, και οι ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έπνιξαν τη συγκέντρωση με χημικά και χτύπησαν με γκλοπ  τους ανθρώπους που προσπαθούσαν να πλησιάσουν στο κτίριο της Περιφέρειας.

Αφού η φίμωση των πολιτών εξασφαλίστηκε για μια ακόμη φορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέφθασε στην περιοχή ανέμελος, για να συναντήσει φορείς της Δυτικής Μακεδονίας και να συζητήσει το πλαίσιο του σχεδίου απολιγνιτοποίησης, που ο ίδιος προωθεί.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να χαρίζει την ενέργεια σε ιδιώτες

Ενώ η χώρα βρίσκεται στην αρχή μιας παγκόσμιας κρίσης ενέργειας, ο πρωθυπουργός ακολουθεί αδιάκοπα το σχέδιο του για κλείσιμο μονάδων, μεγαλύτερη εξάρτηση από την εισαγόμενη ενέργεια και ξεπουλήματος της ΔΕΗ.

Μπορεί οι πολίτες να βλέπουν τους λογαριασμούς ρεύματος να εκτοξεύονται μήνα με το μήνα, όμως η κυβέρνηση δεν φαίνεται να πτοείται. Την ίδια στιγμή συνεχίζουμε να έχουμε την ακριβότερη μεγαβατώρα στην ΕΕ, κάτι που μεταφέρεται άμεσα στο νοικοκυριό και τις επιχειρήσεις που ήδη στενάζουν.

Παράλληλα, οι προτάσεις της Κομισιόν που κινούνται σε πολιτικές εισοδηματικής στήριξης των πολιτών, συνεχίζουν να «μην υπάρχουν» για την κυβέρνηση. Μέτρα που προβλέπουν εξασφάλιση υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ παρόχων, προσωρινή αναβολή πληρωμής των τιμολογίων, επιδότηση λογαριασμών, διασφάλιση πως δεν θα υπάρξουν διακοπές συνδέσεων.

Δηλαδή κινήσεις που θα έφερναν ουσιαστική ανακούφιση στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Και όχι ελαφρύνσεις με το σταγονόμετρο, σαν αυτές που εφαρμόζει ως τώρα η κυβέρνηση.

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ξύλο και χημικά στη Κοζάνη, σε διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για το ξεπούλημα της ΔΕΗ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.