ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Σε διαθεσιμότητα ο ειδικός φρουρός που συνελήφθη για παράβαση καθήκοντος

Ο ειδικός φρουρός που συνελήφθη από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος, τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Σε διαθεσιμότητα ο ειδικός φρουρός που συνελήφθη για παράβαση καθήκοντος

Ο ειδικός φρουρός που συνελήφθη από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος, τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του.

Σημειώνεται ότι ο ειδικός φρουρός με εντολή του ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της βαριά σκοπούμενης σωματικής βλάβης ασκήθηκε στους δύο ανηλίκους για την επίθεση σε βάρος του σταθμάρχη στο Μετρό.

Επίσης ασκήθηκε δίωξη για απείθεια καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Στον ειδικό φρουρό ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία.

Την ερχόμενη Τρίτη θα απολογηθούν εκτός απροόπτου οι δυο ανήλικοι που κατηγορούνται για την επίθεση στο σταθμάρχη του Μετρό.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Οι δύο ανήλικοι μέχρι τότε κρατούνται.

Αντίθετα, ο ειδικός φρουρός που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη (αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα) αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους τους τα δύο παιδιά μετάνιωσαν γι’ αυτό που έκαναν και ζητούν συγνώμη ωστόσο επιμένουν ότι προκλήθηκαν από τον σταθμάρχη.

Από την πλευρά του ο ειδικός φρουρός δια του συνηγόρου του δήλωσε ότι ο εντολέας του αρνείται τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί.

Νέα στοιχεία για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του σταθμάρχη του μετρό με τη σύλληψη των δύο ανήλικων δραστών από το Περιστέρι και το ρόλο του ειδικού φρουρού, φέρνει, την ίδια στιγμή, στο φως το protothema.gr.

Όπως φαίνεται από τη δικογραφία, οι ενέργειες που έκανε η ειδική ομάδα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών μετά από εντολή του διοικητή Ασφαλείας, υποστρατήγου Πέτρου Τζεφέρη έχει να κάνει με δύο κομβικά σημεία.

Το πρώτο έχει να κάνει με τα τηλέφωνα. Δηλαδή τον εντοπισμό των δύο κινητών τηλεφώνων που ακολούθησαν το δρομολόγιο από τον Άγιο Αντώνιο, στην Ομόνοια και το Μοναστηράκι και στη συνέχεια να τα «λοκάρουν» και με εντολή εισαγγελέα να τα παρακολουθούν για να δουν αν οι δυο συγκεκριμένοι χρήστες είναι ύποπτοι.

Έτσι, αφού διαπίστωσαν ότι τηλεφώνησαν στη μητέρα τους στη Νέα Ζωή Περιστερίου για να τους παραλάβει από το Μοναστηράκι, στη συνέχεια «έπιασαν» συνομιλίες της μητέρας με τον ειδικό φρουρό της ομάδας ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, ο αστυνομικός καθοδηγούσε τη μητέρα, λέγοντας της τι να κάνει. Για παράδειγμα, επειδή το σπίτι που διέμεναν είχε κάμερες της είπε να παρακολουθεί τις κινήσεις ύποπτων οχημάτων και περιπολικών και να του δίνει τις πινακίδες για να τσεκάρει αν είναι συνάδελφοι του αστυνομικοί και από ποια υπηρεσία είναι.

Παράλληλα όταν η μητέρα τον ρώτησε αν πρέπει να κατεβάσει τα προφίλ των παιδιών της από το Facebook, εκείνος της είπε ότι δεν έχει νόημα γιατί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει τη δυνατότητα να τα ανασύρει.

Τέλος ο συγκεκριμένος, μετά τη σύλληψη των δυο αδερφών ηλικίας 15 και 17 ετών, μετέβη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών δήθεν ως φίλος της μητέρας που ανησυχεί και συνελήφθη.

Το δεύτερο έχει να κάνει με τις κάμερες όπου οι έμπειροι αστυνομικοί κατάφεραν να «κλέψουν» την εικόνα και τον σωματότυπο των δραστών και να τους ταυτοποιήσουν.

Πηγή: protothema.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο μετρό: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι

Δείτε κι αυτό:

Magbox. Κάντε δικά σας με ένα κλικ όλα τα αγαπημένα σας περιοδικά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Σε διαθεσιμότητα ο ειδικός φρουρός που συνελήφθη για παράβαση καθήκοντος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.