ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υφυπουργός Εξωτερικών: Διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Τουρκίας

«Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες παραβιάσεων του εναέριου και του θαλασσιού χώρου», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Αμανατίδης
Υφυπουργός Εξωτερικών: Διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Τουρκίας

Τους ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς για υποστολή της ελληνικής σημαίας σε βραχονησίδες, διέψευσε την Τρίτη ο υφυπουργός Εξωτερικών,Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφέροντας πως:

«Δεν επιβεβαιώνεται καμία τέτοια δραστηριότητα», και κάλεσε τους Τούρκους να είναι πολύ πιο προσεκτικοί, ειδικότερα «καθώς καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες παραβιάσεων του εναέριου και του θαλασσιού χώρου».

Ο κ.Αμανατίδης, αναφέρθηκε ακόμα και στην κίνηση των τριών Ελλήνων που ύψωσαν τις ελληνικές σημαίες σε βραχονησίδες κοντά στους Φούρνους σχολιάζοντας:

«Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη της υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων και μια συνολική πολιτική. Η δημιουργία της έντασης, αυτή τη στιγμή, δεν ωφελεί κανέναν. Ο καθένας δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, ούτε στο εσωτερικό ούτε πουθενά αλλού», ενώ κλείνοντας τόνισε πως «δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο» αλλά εξήγησε πως «η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή είναι για το συμφέρον της χώρας μας».

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υφυπουργός Εξωτερικών: Διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Τουρκίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.