ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Yγειονομικοί υπάλληλοι κατά της υποχρεωτικότητας: Ξεκαθαρίζουν σε όσους τους συκοφαντούν

Οι Υγειονομικοί υπάλληλοι που είναι κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, ξεκαθαρίζουν σε όσους τους συκοφαντούν.
Yγειονομικοί υπάλληλοι κατά της υποχρεωτικότητας: Ξεκαθαρίζουν σε όσους τους συκοφαντούν

Yγειονομικοί υπάλληλοι κατά της υποχρεωτικότητας: Την ώρα που τα κρούσματα στην Ελλάδα σπάνε κάθε ρεκόρ, η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αφήσει εκτός της μάχης που δίνεται στο μέτωπο της πανδημίας περισσότερους από 7.000 υγειονομικούς.

Οι υγειονομικοί που δεν δέχθηκαν να κάνουν το εμβόλιο κατά του Covid-19 αλλά και εκείνοι που είναι ενάντιο στον υποχρεωτικό εμβολιασμό του κλάδου, δίνουν καθημερινά με μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, τη δική τους ηχηρή απάντηση στις αποφάσεις των κυβερνόντων.

Με μια νέα ανακοίνωση όμως, θέλουν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους και να ξεκαθαρίσουν σε όσους τους συκοφαντούν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Μέσα σε αυτήν μιλούν για το δίλημμα που βάζει η κυβέρνηση, πειθαναγκασμός ή εξόντωση, τονίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο τους οδηγούν σε μονόδρομο.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν οι υγειονομικοί υπάλληλοι κατά της υποχρεωτικότητας:

«Ας ξανασυστηθούμε
Υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας

Στα πλαίσια των συνεχιζόμενων με αμείωτη ένταση δράσεων του δικτύου των υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας, παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον από πλευράς συστημικών παραγόντων με συνεπακόλουθο την παραποίηση της ταυτότητάς μας με περισσότερο ζήλο και τη διασπορά ψευδών ειδήσεων αναφορικά με τα κίνητρα και τους στόχους μας με ποικίλες επικοινωνιακές μεθόδους.

Θεωρούμε λοιπόν επιτακτικό να συστηθούμε ξανά προκειμένου να λυθούν ενδεχόμενες απορίες των ενδιαφερομένων.

Το δίκτυο υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας των ιατρικών πράξεων ξεκίνησε ως μία αυθόρμητη συσπείρωση αυτών των υγειονομικών υπαλλήλων και των λοιπών εργαζομένων στο χώρο της υγείας, δημόσιας και ιδιωτικής, οι οποίοι εξαιτίας της σταθερής προσήλωσής τους στα ιδανικά που ορκίστηκαν να υπηρετούν ως υπεύθυνοι της υγείας και έχοντας ως μοναδικό οδηγό και σημαία τους τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, βρέθηκαν στην πρωτοφανή δεινή θέση να τεθούν σε αναστολή τέλεσης καθηκόντων.

Αυτό συνεπάγεται πλήρη στέρηση μισθού κατά παρέκκλιση κάθε κείμενης νομοθεσίας, χωρίς τη δυνατότητα οιουδήποτε επιδόματος ως μέσου υποτυπώδους συντήρησης της ζωής.
Επιπλέον παύουν οι ασφαλιστικές εισφορές και ο χρόνος της αναστολής δεν αναγνωρίζεται ως συντάξιμος.

Η κυβέρνηση θέτει το εξής δίλημμα: Πειθαναγκασμός ή εξόντωση.

Σε αυτό το δίλημμα δεν υπάρχει θέμα επιλογής. Η συνέχεια είναι μονόδρομος.

Ο κώδικας ιατρικής δεοντολογίας ορίζει ρητά ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε παρέμβαση από μέρους λειτουργού υγείας στο ανθρώπινο σώμα χωρίς την προηγούμενη ενημερωμένη και ελεύθερη συναίνεση του ενδιαφερομένου, η οποία δεν μπορεί να είναι προϊόν εκβιασμού, απειλής ή απάτης.

Επιπλέον, όπως έχει οριστεί και έχει χιλιοδιατυπωθεί σε μία σειρά από συμβάσεις, διακηρύξεις και ψηφίσματα που ακολούθησαν τη Νυρεμβέργη προκειμένου να μην επαναληφθούν τα εγκλήματα των Ναζί, κάθε μορφή παράκαμψης της ελεύθερης βούλησης σε αυτή την περίπτωση συνιστά βασανιστήριο και είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Οι διατυπώσεις αυτές έχουν περάσει στα συντάγματα των χωρών, της Ελλάδας μη εξαιρουμένης και συνιστούν νόμο απαράβατο που δεν προσφέρει κανένα “παραθυράκι” και κανένα περιθώριο παράκαμψης ή παρερμηνείας, ό,τι καλό και αν ορκίζονται ότι προσφέρουν στην ανθρωπότητα όσοι αποπειρώνται να τον παρακάμψουν.

Επάνω σε αυτή τη γενική αρχή σκοντάφτει όλη η επιχειρηματολογία της προπαγάνδας.
Αυτός είναι ο λόγος εξάλλου που κάθε επίκληση αυτής της αρχής δημιουργεί στους εγκάθετους μία απώθηση σαν να πέφτουν πάνω σε ηλεκτροφόρα σύρματα.
(βλέπε σχετικό βίντεο πρόσφατης συνάντησης της κυρίας Γκάγκα με υγειονομικούς από τη Λάρισα όπου δέχεται να συζητήσει για όλα τα θέματα πλην την υποχρεωτικότητας. Γιατί άραγε;)

Όσο συγκινητική και αν είναι λοιπόν η πρόθεση της κυβέρνησης να σκύψει με κατανόηση επάνω από το πρόβλημα της “φοβίας” μας για τα συγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα και να μας ενημερώσει κατάλληλα, απαντάμε ότι ο λόγος της αντίρρησής μας βρίσκεται εκεί που τελειώνουν τα μέσα της πειθούς:
Στην υποχρεωτικότητα. Στην επιβολή της ιατρικής πράξης στον άνθρωπο.
Όλα τα υπόλοιπα έχουν δευτερεύουσα σημασία.

Και κάτι ακόμα:

Ας μην ψάχνουν οι ενδιαφερόμενοι να εντοπίσουν στο δίκτυό μας αρχηγούς και “υποκινητές” γιατί τέτοιοι δεν υπάρχουν. Όσο άσχημα και αν χτυπάνε στα αυτιά τους οι λέξεις ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, είναι ακριβώς αυτές που διασφαλίζουν τη συσπείρωση και την ενότητά μας ενάντια στη βία και την αδικία.

Σαφώς και δεν υπάρχει πίσω από το δίκτυο καμία κομματική πρωτοβουλία ούτε εξ αριστερών ούτε εκ δεξιών ούτε φυσικά υποθάλπονται ακραίες ιδεολογικές αποχρώσεις.

Είμαστε ελεύθεροι, δημοκρατικά σκεπτόμενοι άνθρωποι και ευχαριστούμε πολύ την κυβέρνηση για την ευκαιρία που μας έδωσε να το αποδείξουμε στην πράξη.

Διότι αυτό είναι αμιγώς δημιούργημα και επίτευγμα της κυβέρνησης και αξίζει πράγματι το χειροκρότημα του κόσμου από τα μπαλκόνια του.

Μετά τιμής

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι κατά της υποχρεωτικότητας

Δίκτυο 30 νοσοκομείων /δομών υγείας Αττικής και ΕΚΑΒ Αθηνών».

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Yγειονομικοί υπάλληλοι κατά της υποχρεωτικότητας: Ξεκαθαρίζουν σε όσους τους συκοφαντούν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.