ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Youth Pass: Αυτοί το δικαιούνται – Πότε θα το πάρουν!

Χιλιάδες είναι οι νέοι που δικαιούνται να λάβουν το Youth Pass, πότε όμως θα γίνει αυτό;
Youth Pass: Αυτοί το δικαιούνται – Πότε θα το πάρουν!

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται χιλιάδες νέοι να πάρουν τον Youth Pass, δηλαδή ένα επίδομα που αγγίζει τα 150 ευρώ.

Συγκεκριμένα, φέτος θα το πάρουν αναδρομικά και όσοι έχουν γίνει 19 ετών, αλλά δεν έχουν συμπληρώσει κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους το εικοστό (20ο) έτος.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαθέτουν κωδικούς Taxisnet, να κάνουν την αίτηση τους στο voucher.gov.gr, ενώ δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια.

Φυσικά το επίδομα αυτό θα δοθεί με ψηφιακή κάρτα, η οποία θα είναι ενεργοποιημένη για δύο χρόνια από το μήνα που θα εκδοθεί.

Αν και εφόσον δεν δαπανηθούν τα χρήματα, τότε αυτά θα επιστραφούν στο δημόσιο και ο δικαιούχος δεν θα μπορεί να τα διεκδικήσει με κάποιο τρόπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρηματικό ποσό δύναται να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Το συγκεκριμένο δημοσιονομικό μέτρο υπολογίζεται στα 30 εκατ. ευρώ, ενώ περίπου σε 200.000 υπολογίζονται οι δικαιούχοι του voucher.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Youth Pass: Αυτοί το δικαιούνται – Πότε θα το πάρουν!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.