ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζάκυνθος: «Ο Χριστός θα έλεγε να εμβολιαστούμε» είπε ιερέας – Ένταση δημιουργήθηκε από πολίτη που βρισκόταν στο εκκλησίασμα

Μια στιγμή έντασης εκτυλίχθηκε στην Ιερά Πανήγυρη, που έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στα Πηγαδάκια της Ζακύνθου, με αφορμή το θέμα των εμβολιασμών.
Ζάκυνθος: «Ο Χριστός θα έλεγε να εμβολιαστούμε» είπε ιερέας – Ένταση δημιουργήθηκε από πολίτη που βρισκόταν στο εκκλησίασμα

Ζάκυνθος: Μια στιγμή έντασης εκτυλίχθηκε στην Ιερά Πανήγυρη, που έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στα Πηγαδάκια της Ζακύνθου, με αφορμή το θέμα των εμβολιασμών.

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του, ο εφημέριος του ναού, στην προσπάθεια του να πείσει το εκκλησίασμα να εμβολιαστεί, χρησιμοποίησε ένα ατυχές επιχείρημα λέγοντας πως «αν σήμερα ο Χριστός ήταν πάνω στην γη, θα έλεγε όλοι να προσέχουμε και να εμβολιαστούμε».

Ακούγοντας αυτό, ένας παρευρισκόμενος πολίτης εξοργίστηκε και άρχισε να φωνάζει «αίσχος» και «ντροπή» προς τον ιερέα, υψώνοντας τα χέρια και αναστατώνοντας όλο το εκκλησίασμα.

Από τη μια πλευρά οι προθέσεις του ιερέα μπορεί να ήταν οι καλύτερες και οι αγαθότερες, άλλα το να χρησιμοποιηθεί ο ίδιος ο Χριστός, ο Θεάνθρωπος σαν υποθετικό επιχείρημα, επιχειρώντας να φανταστούμε το τι θα έκανε σήμερα με κάποια ιατρικά σκευάσματα, φαντάζει εντελώς παράταιρο μέσα στο πνεύμα της Ορθόδοξης διδασκαλίας.

Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να προβαίνουμε σε τέτοια νοητικά άλματα, προσπαθώντας να υποθέσουμε με σιγουριά, τι γνώμη θα είχε ο Χριστός για οποιοδήποτε θέμα.

Και από τη στιγμή μάλιστα που το θέμα του εμβολιασμού, σε καμία περίπτωση δεν είναι πνευματικό θέμα, άλλα καθαρά προσωπικό θέμα ιατρικής φύσεως.

Άλλα και οι ιερείς δεν είναι αλάνθαστοι, είναι και αυτοί άνθρωποι και πάνω στην αποστροφή του λόγου τους κάνουν και λάθη, όπως όλοι μας.

Από την άλλη και ο πιστός, με την τόσο οργισμένη και ακραία αντίδραση του, δεν σεβάστηκε τον Άγιο Παντελεήμονα, τον οποίο οι πιστοί βρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν. Επίσης δεν σεβάστηκε το ράσο του ιερέα, ούτε τους πιστούς.

Θα μπορούσε να εκφράσει τη διαφωνία του πιο ήπια, πιο πολιτισμένα, να πει τη ταπεινή γνώμη του με δυο κουβέντες, σε ήρεμο τόνο και να μην επιμένει σε φωνές, αναστατώνοντας τους πάντες.

Ή θα μπορούσε να εκφράσει τη διαφωνία του κατ’ ιδίαν στον ιερέα, και πάλι με ωραίο τρόπο.

Γιατί με την αναστάτωση που προκλήθηκε, το μόνο που κατάφερε είναι να δημιουργήσει σύγχυση και ένταση στις ψυχές που είχαν πάει εκεί για να προσευχηθούν και να τιμήσουν τον Άγιο Παντελεήμονα.

Πάντως, το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, είναι πως αν ο Χριστός ζούσε σήμερα στη γη θα κήρυττε πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα, μετάνοια από όλους μας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ζάκυνθος: «Ο Χριστός θα έλεγε να εμβολιαστούμε» είπε ιερέας – Ένταση δημιουργήθηκε από πολίτη που βρισκόταν στο εκκλησίασμα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.