ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζέττα Μακρή: Μείωση μισθού στους εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self – test

Η Υφυπουργός Παιδείας τόνισε σε συνέντευξη της, πως μπορεί να γίνει μείωση μισθών σε όσους εκπαιδευτικούς δεν κάνουν self-test.
Ζέττα Μακρή: Μείωση μισθού στους εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self – test

Ζέττα Μακρή: Η Υφυπουργός Παιδείας τόνισε σε συνέντευξη της, πως μπορεί να γίνει μείωση μισθών σε όσους εκπαιδευτικούς δεν κάνουν self-test.

Η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Mega, «Mega Σαββατοκύριακο» και έκανε σημαντικές αποκαλύψεις.

Αρχικά τόνισε για το αν οι γονείς έχουν προμηθευτεί τα self-test για να τα κάνουν τα παιδιά τους ή θα πρέπει να τα προμηθευτούν από τα φαρμακεία: «Έχουμε την ενημέρωση πως όταν έγινε η ενημέρωση, πως οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές προσήλθανε έγκαιρα.

Αν τυχόν υπάρχουν κάποιοι δεν γνώριζαν πως οι φαρμακοποιοί δεν μπορούσαν να τα δώσουν τις ώρες που δεν είναι η κανονική λειτουργεία αλλά των εφημεριών πάντα υπάρχει το περιθώριο να πάνε σε μία δημόσια δομή. Αυτοί όμως είναι ελάχιστοι, οι περισσότεροι προσήλθαν από την πρώτη στιγμή».

Για το ενδεχόμενο να αρχίσει η νέα σχολική χρονιά νωρίτερα: «Το εξετάζει σοβαρά το θέμα το υπουργείο, χωρίς όμως να έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όμως μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς είναι πως δεν θα θιγεί καθόλου ο μήνας Αύγουστος».

Αν επειδή έχουν χαθεί πολλές ώρες έχει προβλεφθεί κάτι για την ενισχυτική διδασκαλία και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς: «Είναι θέματα που απασχολούν το Υπουργείο, είναι η πρώτη φορά που έγιναν τόσο γρήγορα οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών και των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Έτσι και φέτος θα είναι πολλές και έγκαιρες οι προσλήψεις, θα είναι και ενοποιητικές».

Αν κάποιος δάσκαλος ή καθηγητής δεν θέλει να κάνει το Self test: «Οι συνέπειες θα είναι για όλο τον δημόσιο τομέα, πειθαρχικές ποινές, είναι μείωση του μισθού. Δεν θα κάνει το self test και έτσι δεν θα μπορεί να πηγαίνει στην εργασία του.

Δεν έχει υπάρξει όμως καταγγελία για εκπαιδευτικό που αρνήθηκε να το κάνει. Το αντίθετο μάλιστα, ενημερώνουν γονείς και μαθητές για την σπουδαιότητα του. Κατά την διάρκεια μάλιστα της πανδημίας ως τώρα βοηθήσαν πάρα πολύ γι’ αυτόν τον σκοπό».

Ολυμπιακός: Μετά τον Τσιμίκα το… χάος!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ζέττα Μακρή: Μείωση μισθού στους εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self – test», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.