ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ζηνοβία»: Εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Αθηνών – Λαμίας!

Έκλεισε η Εθνική Οδός και στα δύο ρεύματα...
«Ζηνοβία»: Εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Αθηνών – Λαμίας!

Ο κόσμος έχει αρχίσει να φεύγει από την Αθήνα για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, ωστόσο τα πράγματα με την κακοκαιρία «Ζηνοβία» δεν είναι και τόσο καλά!

Όπως έχει γίνει γνωστό η Εθνικής Οδός Αθηνών – Λαμίας έχει κλείσει και στα δύο ρεύματα. Με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν εκατοντάδες οδηγοί στα αυτοκίνητά τους.

Τη στιγμή που το δεύτερο μεγάλο κύμα της κακοκαιρίας «Ζηνοβία» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το βράδυ της Κυριακής, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από τα διόδια Αφιδνών έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων.

Όπως ήταν αναμενόμενο η διακοπή κυκλοφορίας έχει προκαλέσει τεράστια ταλαιπωρία στους οδηγούς που βρίσκονται ακινητοποιημένοι στα αυτοκίνητά τους μέσα στο χιόνι περιμένοντας τις υποδείξεις της Τροχαίας για αναστροφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Καιρός 30/12: Επέλαση της «Ζηνοβίας», ισχυρές χιονοπτώσεις

To μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου εκατοντάδες αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα, δεν μπορούν να παρέμβουν καθώς και αυτά είναι εγκλωβισμένα.

Πρόβλημα εντοπίζεται επίσης και στα διόδια των Αφιδνών, αφού οι οδηγοί που κινούνται προς Λαμία αναγκάζονται από την Τροχαία σε αναστροφή, ενώ όσοι καταφέρνουν να φτάσουν μέχρι εκεί προερχόμενοι από Λαμία, συναντούν ένα τοίχος από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Οδού:

«Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς, ότι έπειτα από σχετικές αποφάσεις των αστυνομικών διευθύνσεων, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων στις περιοχές Μαλακάσας, Υλικής & Μαρτίνου και με στόχο την ασφάλεια των πολιτών, διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Λαμία στα διόδια των Αφιδνών και στο ρεύμα προς Αθήνα πριν τα Οινόφυτα.

Ειδικά για το ρεύμα προς Λαμία και την τεχνητή ανάσχεση στις Αφίδνες, οι οδηγοί μπορούν ακολουθώντας τις υποδείξεις της Τροχαίας να αναστρέψουν στο ρεύμα προς Αθήνα.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις έως τη λήξη των φαινομένων.

Θα υπάρχει διαρκής ανανέωση των ενημερώσεων ανάλογα με την πορεία των καιρικών φαινομένων».

Η κακοκαιρία «Ζηνοβία» με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχπτώσεις, τις χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά και τους ισχυρούς ανέμους, έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα τόσο στα οδικά δίκτυα όσο και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στο ύψος της Μαλακάσας

Νωρίτερα και σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, στον παράδρομο της Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Μαλακάσας, εγκλωβίστηκαν οδηγοί λόγω υδάτων, ενώ αναφορές έκαναν λόγο πως κινούνταν χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες. Ο ακριβής αριθμός των εγκλωβισμένων οδηγών δεν έχει προσδιοριστεί, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να βρίσκονται στο σημείο.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Ζηνοβία»: Εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Αθηνών – Λαμίας!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.