Κορονοϊός: ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Παράταση στο lockdown!


Μάριος Σταμπουλής

Κορονοϊός: ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Παράταση στο lockdown!


Κορονοϊός: Οριστική φαίνεται να είναι η παράταση στο lockdown κατά τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Κορονοϊός: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 2.147 νέα κρούσματα κορονοϊού, με τα νούμερα να οδηγούν στην απόφαση της κυβέρνηση για παράταση του lockdown κατά μία τουλάχιστον εβδομάδα.

Η παράταση του lockdown αναμένεται να «κλειδώσει» τις επόμενες ημέρες και θα είναι για τουλάχιστον ακόμα μία εβδομάδα, αφού οι αρχικές ανακοινώσεις έκαναν λόγο για λήξη στα τέλη του Φλεβάρη.

Ωστόσο, τα νούμερα που παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, φαίνεται πως οδηγούν σε νέα παράταση, ενός lockdown μάλιστα που ξεκίνησε τον… Νοέμβριο.

Η πρόεδρος την ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «προτεραιότητα θα δοθεί όπως και την προηγούμενη φορά στα δημοτικά και ταυτόχρονα άνοιγμα της αγοράς με click away», ενώ για την εστίαση τόνισε ότι «η ιστορία αυτή πάει λίγο μακριά. Δε μπορεί να ανοίξει η εστίαση αν δεν ανοίξουν σχολεία και αγορά. Από τον Απρίλιο και μετά».

Καθημερινά εξετάζονται όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, με την Κυβέρνηση να παίρνει οριστικές αποφάσεις.

Πάντως όπως δείχνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, η καραντίνα θα παραταθεί και πέραν της 6 π.μ. της προσεχούς Δευτέρας 1 Μαρτίου, για τις 8/3 στην καλύτερη των περιπτώσεων, και εφόσον στο μεταξύ έχει υπάρξει αποκλιμάκωση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Ετοιμάζεται νέος πενταψήφιος

Το 13033 αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν, για όποιον θέλει να στείλει SMS για ψώνια σε καταστήματα.

Το υπουργείο ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει στα σκαριά νέο πενταψήφιο αριθμό για το συγκεκριμένο λόγο.

Εξάλλου, το 13033 και οι 6 κωδικοί που έχουν πλέον σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, δεν πρόκειται να αλλάξει, με τη σημαντική διαφοροποίηση που φαίνεται να «έρχεται» να είναι η επέκταση του ωραρίου για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

Κορονοϊός – Αττική: Οι περιοχές που προβληματίζουν

ΣΟΚ – Νέες καταγγελίες για 65χρονο ηθοποιό που κατέχει σημαντική θέση στο χώρο του θεάτρου

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras