ΚΟΣΜΟΣ

Ο Banksy τεμάχισε γνήσιο αντίγραφο του Balloon Girl μόλις δημοπρατήθηκε για 1 εκ.

Το 2017, το «Balloon Girl» του urban artist, Banksy ψηφίστηκε ως το πλέον αγαπημένο έργο τέχνης των Αγγλων. 
Ο Banksy τεμάχισε γνήσιο αντίγραφο του Balloon Girl μόλις δημοπρατήθηκε για 1 εκ.

Το 2017, το «Balloon Girl» του urban artist, Banksy ψηφίστηκε ως το πλέον αγαπημένο έργο τέχνης των Αγγλων. 

Ο καλλιτέχνης από το Μπρίστολ που με την τέχνη του ψέγει την σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα και περνάει μηνύματα ουμανισμού και όχι μόνο, φύλαγε μια έκπληξη αντάξια της ιδιοφυΐας του!

Γνήσιο αντίγραφο, του «Balloon Girl» που σχεδιάστηκε το 2002 σε τοίχο μαγαζιού στο Σόρντιτς, δημοπρατήθηκε από τον οίκο Sotheby’s και πωλήθηκε έναντι 1 εκατομμυρίου λιρών. Ο Banksy το 2015 σχεδίασε παραλλαγή του Κοριτσιού με το Μπαλόνι και το αφιέρωσε στους Σύρους πρόσφυγες γράφοντας δίπλα σε αυτό το hashtag #WithSyria.

Στη χθεσινή δημοπρασία, μόλις ακούστηκε ο ήχος του σφυριού, ο πίνακας άρχισε να κατεβαίνει από το πλαίσιό του σε… κομμάτια. Ναι, σκίστηκε ενώ περνούσε μέσα από τεμαχιστή που βρισκόταν εντός του κάδρου. Αυτή ήταν η φάρσα του Banksy.

Το γνήσιο στένσιλ του καλλιτέχνη αφαιρέθηκε από τον τοίχο του μαγαζιού το 2014 προκειμένου να γίνει εκθεσιακό κομμάτι. Επειτα, πωλήθηκε και αυτό.

«Είναι αδιαμφισβήτητα ο μεγαλύτερος Βρετανός street artist και απόψε είδαμε ένα μικρό κομμάτι της ιδιοφυΐας του Banksy», δήλωσε ο Ευρωπαίος επικεφαλής σύγχρονης τέχνης της Sotheby’s, Alex Branczik.

Ο διάσημος καλλιτέχνης, με το άγνωστο πρόσωπο πάντως το διασκέδασε.

https://www.instagram.com/p/Bokt2sEhlsu/?taken-by=banksy

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Banksy τεμάχισε γνήσιο αντίγραφο του Balloon Girl μόλις δημοπρατήθηκε για 1 εκ.», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.