ΚΟΣΜΟΣ

1990 (11/02): Ο Νέλσον Μαντέλα είναι ξανά ελεύθερος

Ιστορική ημέρα για τον αγωνιστή του κινήματος κατά του Απαρτχάιντ
1990 (11/02): Ο Νέλσον Μαντέλα είναι ξανά ελεύθερος

Ο Νέλσον Μαντέλα περπάτησε για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια ως ελεύθερος άνθρωπος στα εδάφη της Νοτίου Αφρικής, για την οποία τόσο αγωνίστηκε και με την οποία συνδέθηκε όσο κανείς.

Το 1952 αντιμετώπισε για πρώτη φορά το δικαστικό σύστημα του Απαρτχάιντ,όταν του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι για την πολιτική του δραστηριότητα, με βάση τον νόμο για την “αντιμετώπιση του κομμουνισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Aυτός ήταν ο μεγάλος χαμένος

Αργότερα τον ίδιο χρόνο άνοιξε, μαζί με τον Όλιβερ Τάμπο, το πρώτο δικηγορικό γραφείο της Νοτίου Αφρικής μόνο με μαύρους νομικούς. Εξασκώντας τη δικηγορία, ο Μαντέλα έκανε εκστρατεία για την καταπολέμηση του Απαρτχαϊντ και το 1956 κατηγορήθηκε για εσχάτη προδοσία. Μετά την πολύχρονη δίκη εναντίον του ίδιου και των συγκατηγορούμενών του, οι κατηγορίες τελικά κατέπεσαν.

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «1990 (11/02): Ο Νέλσον Μαντέλα είναι ξανά ελεύθερος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.