Η Όπερα του Σίδνεϊ τιμά την 25η Μαρτίου και τα 200 χρόνια απο την Ελληνική Επανάσταση.

Η Όπερα του Σίδνεϊ τιμά την 25η Μαρτίου και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, «ντυμένη» στα χρώματα της Ελληνικής σημαίας! Η εμβληματική Όπερα του Σίδνεϊ φωτίστηκε στα χρώματα της γαλανόλευκης, ανήμερα της 25η Μαρτίου, για να τιμήσει την επέτειο των 200 ετών από την απελευθέρωση του έθνους. Στα γαλανόλευκα φωτίστηκε και το Δημαρχείο...

Η Όπερα του Σίδνεϊ τιμά την 25η Μαρτίου και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, «ντυμένη» στα χρώματα της Ελληνικής σημαίας!

Η εμβληματική Όπερα του Σίδνεϊ φωτίστηκε στα χρώματα της γαλανόλευκης, ανήμερα της 25η Μαρτίου, για να τιμήσει την επέτειο των 200 ετών από την απελευθέρωση του έθνους.

Στα γαλανόλευκα φωτίστηκε και το Δημαρχείο της πόλης!

 

 

Η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, αναφέρει χαρακτηριστικά:

 

“Με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας θα φωταγωγηθεί η Όπερα του Σύδνεϋ την ερχόμενη Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021, στη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η Πρωθυπουργός της Νέας Νοτίου Ουαλίας, κ. Gladys Berejiklian, η οποία με την ευκαιρία ευχαρίστησε τους Ελληνοαυστραλούς για τη συνεισφορά τους στην Πολιτεία και τόνισε τη σημαντική επιρροή του ελληνικού πολιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ανακοίνωση της κ. Berejiklian κλείνει με θερμές ευχές προς τα μέλη της ελληνικής παροικίας της Νέας Νοτίου Ουαλίας για την εθνική τους εορτή.

Την ανωτέρω απόφαση επικροτεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, που από την πρώτη στιγμή υποστήριξε σθεναρά το αίτημα για προβολή της ελληνικής σημαίας στο εμβληματικό κτίριο του Σύδνεϋ.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Πρωθυπουργό της ΝΝΟ, κ. Gladys Berejiklian, και προς τον Υπουργό Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, κ. Geoff Lee, για την ανταπόκρισή τους, ενώ συγχαίρει για τις άοκνες προσπάθειές τους όλα τα μέλη της Διακοινοτικής Επιτροπής ΝΝΟ, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας ΝΝΟ.

«Πολλά μπορούν να επιτευχθούν όταν συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με ενότητα» , υπογραμμίζει.

φωτογραφίες: https://greekcitytimes.com/