Αεροπορική εταιρεία χάνει 1.000.000 ευρώ την ώρα!


Λευτέρης Παυλίδης

Αεροπορική εταιρεία χάνει 1.000.000 ευρώ την ώρα!


Το πρόβλημα της κρίσης που περνούν οι αερομεταφορές λόγω της πανδημίας του κορονοϊού δεν είναι ελληνικό. Σε μια οικουμενική καταστροφή όπως αυτή που περνά ο πλανήτης το πρόβλημα είναι καθολικό, αφού έχουμε «βουτιά» για αεροπορικούς κολοσσούς στην Ευρώπη με απώλειες εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και πολύ σημαντικών εσόδων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, μια αεροπορική εταιρεία όπως η Lufthansa, o παγκόσμιος όμιλος αεροπορικών εταιρειών της Ευρώπης, που δεν βλέπει μόνο τα αεροπλάνα της καθηλωμένα στο έδαφος, αλλά βλέπει να χάνει 1 εκατ. ευρώ την ώρα.

Η Lufthansa, σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα διασωθεί τελικά από τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία θα πάρει μερίδιο 25% από την εταιρεία. H British Airways, μια ακόμη μεγάλη εταιρεία, αναμένεται να απολύσει 12.000 υπαλλήλους, η Ryan Air θα απολύσει 3.000 εργαζόμενους μέσα στο 2020, η Icelandair, η αεροπορική εταιρεία της Ισλανδίας θα απολύσει 2.000 άτομα, η γνωστή Virgin Atlantic σχεδιάζει περικοπές 3.000 θέσεων εργασίας, αλλά θα τερματίσει και τις δραστηριότητές της στο αεροδρόμιο Gatwick. Συνολικά, οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης αναμένεται να μειώσουν τις θέσεις εργασίας κατά 35.000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Άρση μέτρων: Ποια καταστήματα ανοίγουν στις 11 Μαΐου – Οι νέοι κανόνες

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τις τέσσερις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες – American, United, Delta, Southwest- να σχεδιάζουν περικοπές μισθών σε 100.000 υπαλλήλους. Eν κατακλείδι, τα έσοδα για την παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία μέσα στο 2020 αναμένεται να μειωθούν κατά 55%, αυτό σημαίνει απώλειες 314 δισ. ευρώ.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Open TV:


Sportime Extras