Τον διοικητή της αστυνομίας στρατού στη χώρα εκτέλεσαν οι ταλιμπάν, με τις εικόνες που προέρχονται από το Αφγανιστάν να προκαλούν φρίκη.

Κανείς δεν γλιτώνει από την φρικαλεότητα των ταλιμπάν που εδώ και μερικές ημέρες έχουν αναλάβει την εξουσία στο Αφγανιστάν.

Οι τρομοκράτες και φανατικοί ισλαμιστές ταλιμπάν εκτέλεσαν εν ψυχρώ ακόμη και τον διοικητή της αστυνομίας στρατού του Αφγανιστάν, σε μία ακόμη απάνθρωπη πράξη.

Όπως διακρίνουμε σε βίντεο που κάνει τον γύρο του πλανήτη ο πρώην αξιωματούχος, στρατηγός Χάτζι Μουλά Αχκαζάι, είναι δεμένος, με μαντήλι στα μάτια, βρίσκεται γονατιστός στο έδαφος και οι Ταλιμπάν τον πυροβολούν με αυτόματο όπλο.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, αυτή την πρακτική εφαρμόζουν οι Ταλιμπάν από τότε που άρχισε η προέλαση τους και τη συνεχίζουν τώρα στην Καμπούλ, πηγαίνοντας από σπίτι σε σπίτι.

Εκτός από στελέχη του πρώην καθεστώτος αναζητούν συνεργάτες των νατοϊκών και απειλούν τους συγγενείς τους ότι αν δεν τους παραδώσουν θα βρουν και αυτοί φρικτό τέλος με βάση τον ισλαμικό νόμο.

Με την παράδοση των κυβερνητικών δυνάμεων έπεσαν στα χέρια των Ταλιμπάν μεγάλες ποσότητες αμερικανικού εξοπλισμού. Έτσι, πάνω από 2.000 θωρακισμένα οχήματα και μέχρι 40 πολεμικά αεροσκάφη, από ελικόπτερα Black Hawk μέχρι drones, έπεσαν στα χέρια των Ταλιμπάν.

Από την πλευρά του το πρακτορείο «Reuters» τονίζει ότι μέσα στην τελευταία 20ετία οι Αμερικανοί είχαν δώσει στις κυβερνητικές δυνάμεις του Αφγανιστάν 600.000 όπλα για το πεζικό (αυτόματα τουφέκια, πιστόλια κλπ), κανόνια, όλμους, καθώς και 16.000 διόπτρες νυκτός, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο οπλισμού για νυχτερινές επιχειρήσεις.

Όλος αυτός ο εξοπλισμός περιλαμβάνεται στα λάφυρα των Ταλιμπάν, μετά την παράδοση των κυβερνητικών δυνάμεων (200.000- 300.000 άνδρες).

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ προσπαθώντας να φανούν καθησυχαστικοί ότι προηγμένα συστήματα, όπως τα ελικόπτερα, είναι πολύπλοκα και χρειάζονται ειδική εκπαίδευσης ενώ ένας αξιωματικός έκανε την εξής δήλωση: «Είναι ειρωνεία, αλλά το γεγονός ότι ο εξοπλισμός μας χαλάει συχνά, θα σώσει ζωές».

Διαβάστε επίσης:

Αφγανιστάν: Αυτός είναι ο 32χρονος Έλληνας διερμηνέας που φυγαδεύτηκε για να σωθεί από τους Ταλιμπάν

Μανωλάς: Aίσθηση στην Ιταλία προκάλεσε το ρεπορτάζ του Sportime

Τηλεθέαση ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: OPEN ή Mega ο νικητής;