ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: «Φωνές» για το χαλούμι! – «Να μην αφήσουμε την Ε.Ε. να πάρει τα ονόματα»

Το χαλούμι έγινε και επίσημα προϊόν ΠΟΠ (προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης), γεγονός που προκάλεσε δυσαρέσκεια στη χώρα.
Αυστραλία: «Φωνές» για το χαλούμι! – «Να μην αφήσουμε την Ε.Ε. να πάρει τα ονόματα»

Αυστραλία: Το χαλούμι έγινε και επίσημα προϊόν ΠΟΠ (προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης), γεγονός που προκάλεσε δυσαρέσκεια στη χώρα.

Το χαλούμι κατοχυρώθηκε ως ΠΟΠ και η Κύπρος δικαιούται να είναι ικανοποιημένη, εν αντιθέσει με την Αυστραλία για τον εξής απλό λόγο.

Όλα τα προϊόντα μιμητισμού που παράγονταν στη χώρα θα πάψουν να χρησιμοποιούν την επωνυμία, όπερ σημαίνει μεγάλη μείωση εσόδων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, το τυρί που έφτιαχναν στην Αυστραλία και το βάφτιζαν «χαλούμι» θα μπορούσε να γίνει δυσεύρετο από τα ράφια των καταστημάτων στη χώρα.

Μάλιστα, οι Αυστραλοί παραγωγοί ετοιμάζονται να δώσουν μάχη, αφού υπολογίζουν ότι θα χάσουν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Αρμόδιες πηγές που επικαλείται η Daily Mail αποκάλυψαν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήδη έθεσε ζήτημα για αρκετά τυριά που πουλούσαν ως «χαλούμι» στην Αυστραλία.

Μάλιστα, δήλωσαν ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε την Ε.Ε. να πάρει τα ονόματα των τυριών μας».

Υποστηρίζουν χαρακτηριστικά: «Το χαλούμι αναφέρεται σε τύπο τυριού και όχι κάτι μοναδικό σε μια περιοχή. Η καταγωγή του χαλουμιού είναι αδιάφορη, επειδή το όνομα είναι γενικό και δεν συνδέεται με την Κύπρο, αλλά με μια συγκεκριμένη γεύση και υφή».

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
?>