Αυστρία: Αίρεται η υποχρεωτική καραντίνα μετά την είσοδο στη χώρα για ταξιδιώτες προερχόμενους από την Ελλάδα και άλλα κράτη της Ε.Ε.

Κορονοϊός: Στις 19 Μαΐου στην Αυστρία θα καταγραφεί μία σειρά από «ανοίγματα» σε διάφορους τομείς, εκ των οποίων και η άρση της καραντίνας (για ταξιδιώτες από συγκεκριμένα κράτη), ύστερα από την είσοδο στη χώρα.

Με βάση τα τωρινά δεδομένα, ταξιδιώτες από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία θα μπορούν από τη συγκεκριμένη ημερομηνία να κυκλοφορούν χωρίς προηγουμένως να έχουν μπει σε καραντίνα.

Πάντως, όπως ανακοίνωσε το αυστριακό υπουργείο Υγείας, από αυτή τη σχετική τροποποίηση στον κανονισμό εισόδου στην Αυστρία, εξαιρούνται οι περιοχές με υψηλή συχνότητα μολύνσεων Covid-19.

Πρόκειται για τους ταξιδιώτες από τη Γαλλία, τη Σουηδία, την Ολλανδία, τη Σλοβενία, την Κροατία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, την Εσθονία και τη Λιθουανία.

Στην παρούσα φάση, αναφορικά με τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας «δίνει» πράσινο ή πορτοκαλί χρώμα μόνο στη Φινλανδία, την Ισλανδία, την Πορτογαλία και τη Μάλτα.

Η είσοδος από χώρες με πράσινο ή πορτοκαλί χρώμα στον χάρτη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Υγείας είναι δυνατή χωρίς περιορισμούς, ενώ κατά την είσοδο από περιοχές, με χρώμα (ανοιχτό) κόκκινο, θα επαρκεί στο μέλλον ένα αρνητικό τεστ για κορονοϊό ή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης έπειτα από μια μόλυνση.

Για ταξιδιώτες από περιοχές με χρώμα σκούρο κόκκινο, η καραντίνα δέκα ημερών θα συνεχίσει να υφίσταται μετά την είσοδο.