×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Αγία Σοφία: Παρών ο Ερντογάν στην πρώτη προσευχή – Ξάγρυπνος το βράδυ της απόφασης


    Λευτέρης Παυλίδης

Αγία Σοφία: Παρών ο Ερντογάν στην πρώτη προσευχή – Ξάγρυπνος το βράδυ της απόφασης


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έκλεισε μάτι το βράδυ μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την Αγία Σοφία όπως φέρεται να είπε ο ίδιος στον δημοσιογράφο Τζεγκίζ Αρ.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος αποκάλυψε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter συνομιλία που είχε με τον Ερντογάν: «Μίλησα με τον αξιότιμο Πρόεδρό μας και τον συνεχάρη για την ιστορική ομιλία του για την Αγία Σοφία. Αλλά και ως δημοσιογράφος του έκανα και μια ερώτηση ασφαλώς. Πώς κοιμηθήκατε εκείνο το βράδυ; Μέχρι να ξημερώσει δεν κοιμήθηκα, είπε. Πώς να κοιμηθεί; Και ποιος κοιμάται;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγία Σοφία: Τα βλέμματα στραμμένα στις Βρυξέλλες – Η Αθήνα ζητά κυρώσεις για την Άγκυρα

Πάντως ο Ερντογάν σε τηλεφωνική συνομιλία του που είχε με τον Χουσνού Μπαϊράμογλου, τον τελευταίο απόγονο του Σαϊντ Νουρσί, του ιδρυτή της κοινότητας Σούφι, άφησε να νοηθεί ότι θα είναι και ο ίδιος στην Αγία Σοφία στις 24 Ιουλίου που θα γίνει η πρώτη μουσουλμανική προσευχή «μέσα στο μνημείο».

Ο Τούρκος Πρόεδρος ακούγεται να προσκαλεί τον Χουσνού Μπαϊράμογλου στην προσευχή της 24ης Ιουλίου: «Ίνσαλλαχ στις 24 Ιουλίου θα είμαστε εκεί», ακούγεται να λέει ο Ταγίπ Ερντογάν ενώ ο Μπαϊράμογλου του απαντά «τότε θέλουμε εσείς να διαβάσετε την προσευχή». Ο Τούρκος Πρόεδρος γελώντας του ανταπαντά: “Ε όχι και μέχρι εκεί…”.

Πηγή: ΚΥΠΕ/politis.com.cy

ΠΑΙΞΕ ΤΩΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Τελευταία Νέα