ΚΟΣΜΟΣ

Ξανά Ανάσταση της ομογένειας στο «σημείο μηδέν» – Τι έγινε σε Αυστραλία και Νότια Αφρική

Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN για την Ανάσταση και το Πάσχα της ελληνικής ομογένειας
Ξανά Ανάσταση της ομογένειας στο «σημείο μηδέν» – Τι έγινε σε Αυστραλία και Νότια Αφρική

Εικόνες δέους και συγκίνησης για την ελληνική ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής που φέτος επέλεξε να κάνει Ανάσταση στη Νέα Υόρκη.

Χιλιάδες ομογενείς παρακολούθησαν την πρώτη λειτουργία της Αναστάσεως στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο «σημείο μηδέν» του Μανχάταν, είκοσι ένα χρόνια μετά την καταστροφή του από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Είναι συγκινητικές όλες οι μέρες, όλη η Μεγάλη Εβδομάδα στον Άγιο Νικόλαο, γιατί είναι οι πρώτες μέρες που λειτούργησε ο ναός. Κι έχουμε πυροτεχνήματα στην καρδιά μας», δήλωσε στο OPEN η Ευαγγελία Πλάκας, εκδότρια της «Hellenic Daily News».

Η ολοκλήρωση του έργου φάνταζε κάποτε αμφίβολη, όμως, μετά από τεράστια κινητοποίηση των ομογενών μας, που έδωσαν από το υστέρημά τους, τα χρήματα βρέθηκαν για την κατασκευή του ναού και έτσι δεν είναι λίγοι εκείνοι που το βράδυ της Αναστάσεως έλαβαν το Άγιο Φως

Τα ήθη και τα έθιμα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού τίμησαν οι ομογενείς και στην Αυστραλία, παρά τη βροχή.

«Το Μεγάλο Σάββατο έριξε μία βροχή άλλο πράγμα, αλλά πάλι ο κόσμος ήρθε στην εκκλησία, στα προαύλια, με τις ομπρέλες και άκουσε το Χριστός Ανέστη», είπε στο OPEN o Πλάτωνας Δενεζάκης, δημοσιογράφος του Omogeneia TV.

Με λαμπρότητα τίμησαν το Πάσχα και στην ομογένεια της Νοτίου Αφρικής.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τριάντα οκτώ διαφορετικές ελληνικές κοινότητες συναντήθηκαν στο Γιοχάνεσμπουργκ για να χορέψουν, να γλεντήσουν και να απολαύσουν ελληνικούς μεζέδες, όσο έψηναν δεκάδες οβελίες στην κεντρική πλατεία.

«Έχουμε βάλει αρνιά. Θα έρθουν κάπου 1.700 άνθρωποι, όλοι Έλληνες, να περάσουμε το Πάσχα μαζί», ανέφερε στο OPEN ο Παναγιώτης Μπαλαδάκης, πρόεδρος ελληνικής ομοσπονδίας της Νοτίου Αφρικής.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ για την Ανάσταση και το Πάσχα της ελληνικής ομογένειας:

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

?>