ΚΟΣΜΟΣ

Αγγλία: Μετανάστης έδωσε ψεύτικη ηλικία για να λάβει άδεια παραμονής – Πώς αποκαλύφθηκε η αλήθεια;

Ο Ιρανός είχε φτάσει ασυνόδευτος στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αγγλία τον Μάιο του 2020
Αγγλία: Μετανάστης έδωσε ψεύτικη ηλικία για να λάβει άδεια παραμονής – Πώς αποκαλύφθηκε η αλήθεια;

Αγγλία: Ένα απίστευτο περιστατικό καταγράφηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πρωταγωνιστή έναν άνδρα από το Ιράν που είχε αφιχθεί στο νησί με βάρκα.

Ας δούμε αναλυτικά τι αναφέρει η «Daily Mail»:

«Ένας μετανάστης, ο οποοίος ήρθε στο Ηνωμένο Βασίλειο με βάρκα, ισχυρίστηκε ότι ήταν ανήλικος, προκειμένου να μπορέσει να αποκτήσει άδεια παραμονής.

Στην πραγματικότητα ήταν στα 20 του και, μάλιστα, έγινε μέλος ομάδας γνωριμιών άνω των 30 ετών, προτού «καρφωθεί» από τις γκρίζες τρίχες σε μαλλιά και γένια.

Ο Άρια Ιμπραχίμι, ο οποίος πιστεύεται ότι τώρα είναι 25 ετών, είπε πως ήταν 16χρονος και κατόπιν έλαβε τη φροντίδα του συμβουλίου της κομητείας του Κεντ ως ανήλικος, προτού αρχίσουν να αυξάνονται οι υποψίες των κοινωνικών λειτουργών.

Ο Ιρανός είχε φτάσει ασυνόδευτος στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο του 2020 και το Υπουργείο Εσωτερικών δεν αμφισβήτησε την ηλικία που δήλωσε.

Τώρα κινδυνεύει με απέλαση, έπειτα από κατάθεση κοινωνικών λειτουργών σε ακρόαση στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «The Sun».

Κάποιοι πίστευαν πως ο Ιρανός βρισκόταν στα τέλη των 20 ή στις αρχές των 30, ενώ μάρτυρας ανέφερε ότι «είχε μερικές γκρίζες τρίχες».

Ειπώθηκε επίσης ότι «τα χαρακτηριστικά του προσώπου του ήταν διαμορφωμένα και χωρίς τα απαλά χαρακτηριστικά μιας νεαρής ηλικίας».

Εντάχθηκε ακόμη σε ομάδα γνωριμιών για άτομα ηλικίας 30 έως 55 ετών, καθώς και σε μια λίστα με singles ηλικίας 19 έως 25 ετών.

Ένας κοινωνικός λειτουργός είπε στην ακρόαση ότι ο Ιμπραχίμι «επισκέφθηκε» ομάδες για πανεπιστήμια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε μια διαδικτυακή συνομιλία είπε σε ένα άτομο ότι το έτος γέννησής του ήταν το 1997, προτού προσθέσει «αλλά εδώ δηλώνω ότι είμαι του 2003».

Αφού ήρθαν στο φως οι υποψίες των κοινωνικών λειτουργών, ο Ιμπραχίμι μεταφέρθηκε σε κατάλυμα ενηλίκων του Υπουργείου Εσωτερικών τον Ιανουάριο του 2021, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο της απέλασης.

Στη συνέχεια υπέβαλε αίτηση για δικαστική αναθεώρηση, η οποία απορρίφθηκε από τη δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που συμφώνησε ότι η ημερομηνία γέννησής του ήταν η 20ή Σεπτεμβρίου 1997.

Ακούστε την τρομερή αυτή ιστορία που έγινε στην Αγγλία

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

?>