Αγγλία: Πατέρας κατέληξε στο δικαστήριο επειδή προσέφερε 5.000 λίρες στην κόρη του!

Ο 73χρονος από το Ίτον Στριτ του Νόρθγουντ στην Αγγλία ομολόγησε την ενοχή του για παραβίαση περιοριστικού διατάγματος

Αγγλία: Αξιοπερίεργο περιστατικό με πρωταγωνιστή έναν συνταξιούχο, ο οποίος κατέληξε στο δικαστήριο επειδή προσέφερε στην κόρη του 5.000 λίρες για να τη βοηθήσει εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Ο 73χρονος Άντονι Μίτσελ, με αυτήν του την ενέργεια, παραβίασε ένα περιοριστικό διάταγμα που είχε εκδοθεί το 2018 και διαρκεί μέχρι το 2030.

Η «Mirror» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο σχετικό της άρθρο:

«Οι δικαστές στο δικαστήριο Νορθ Στάφορντσαϊρ ενημερώθηκαν ότι είχε απαγορευθεί στον Μίτσελ να έρχεται σε επαφή με «ορισμένα» άτομα, συμπεριλαμβανομένης της κόρης του.

Τον Φεβρουάριο, της έστειλε ένα μήνυμα που έλεγε: «Βλέπω ότι τα επιτόκια έχουν αυξηθεί. Τα πράγματα είναι άσχημα και μόνο χειρότερα θα γίνουν. Εδώ είναι 5.000 λίρες για σένα. Αν είναι να σε βοηθήσουν, πάρ’ τα. Σε παρακαλώ, αφιερώστε λίγο χρόνο για να το σκεφτείς, προτού καλέσεις την αστυνομία».

Ο εισαγγελέας Ζέιν Ρίαζ είπε: «Ο κατηγορούμενος έστειλε στην κόρη του ένα μήνυμα. Δεν απάντησε ποτέ σε αυτό και ορθώς το ανέφερε στην αστυνομία. Ο κατηγορούμενος είπε στην αστυνομία ότι ανησυχούσε για το πώς η κόρη του μεγάλωνε τα παιδιά εν μέσω της παρούσας οικονομικής κατάστασης. Είναι σαφές ότι η κόρη του δεν θέλει να έχει καθόλου επαφή μαζί του».

Ο 73χρονος από το Ίτον Στριτ του Νόρθγουντ ομολόγησε την ενοχή του για παραβίαση περιοριστικού διατάγματος κι αυτή είναι η πρώτη του ποινική καταδίκη.

Οι δικαστές είπαν στον Μίτσελ ότι η παραβίαση του περιοριστικού διατάγματος ήταν «σοβαρό θέμα», αλλά πως ξεπέρασαν τις κατευθυντήριες γραμμές της ποινής για να του δώσουν απαλλαγή 12 μηνών υπό όρους.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα τιμωρηθεί εάν μείνει μακριά από παρατυπίες για τον επόμενο χρόνο.

Αντίθετα, θα πρέπει να πληρώσει 211 λίρες για τα δικαστικά έξοδα και τις κατηγορίες.

Το δικαστήριο Νορθ Στάφορντσαϊρ στην Αγγλία