ΚΟΣΜΟΣ

Αγγλία: Πυρκαγιά στο Λονδίνο – Μάστιγα τα μπάρμπεκιου

Η υπηρεσία είπε ότι είχε λάβει 55 κλήσεις για την εν λόγω πυρκαγιά στην Αγγλία, αλλά τα αίτια δεν είναι γνωστά προς το παρόν
Αγγλία: Πυρκαγιά στο Λονδίνο – Μάστιγα τα μπάρμπεκιου

Αγγλία: Περίπου 70 πυροσβέστες έσπευσαν για να καταπολεμήσουν την πυρκαγιά στο Ράμεϊ Μαρς του Ένφιλντ, στο βόρειο Λονδίνο, ενώ έγινε ξανά προειδοποίηση για τη χρήση των μπάρμπεκιου.

Μαύρος καπνός παρατηρήθηκε να υψώνεται πάνω από τον αυτοκινητόδρομο M25 μεταξύ των κόμβων 25 και 26, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης.

Η υπηρεσία ισχυρίζεται ότι παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, οι άνθρωποι συνέχισαν να χρησιμοποιούν μπάρμπεκιου, ενώ το έδαφος είναι «στεγνό».

Ένας εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής είπε: «Αυτό το καλοκαίρι σημειώθηκε μια άνευ προηγουμένου μακρά περίοδος ξηρασίας, με υψηλές θερμοκρασίες, έτσι ώστε το γρασίδι στο Λονδίνο να είναι στεγνό. Οι μικρότεροι σπινθήρες μπορούν να ξεκινήσουν μια πυρκαγιά και να προκαλέσουν καταστροφή.

Παρά τη συνεχιζόμενη προειδοποίησή μας τις τελευταίες εβδομάδες, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που κάνουν μπάρμπεκιου στα πάρκα, ρίχνουν τσιγάρα από τα παράθυρα των αυτοκινήτων και αφήνουν σκουπίδια τριγύρω».

H Αγγλία και η Ουαλία στις φλόγες

Η υπηρεσία είπε ότι είχε λάβει 55 κλήσεις για την πυρκαγιά, αλλά τα αίτια δεν είναι γνωστά προς το παρόν.

Χρήστες ανέφεραν στο Twitter ότι τρεις από τις τέσσερις λωρίδες προς τον βορρά έκλεισαν, συνεπεία της πυρκαγιάς.

Ο καύσωνας αυτή την εβδομάδα έχει επίσης πυροδοτήσει πυρκαγιές στο Μάνσφιλντ, στο Νοτς, στο Μπόρνμουθ, καθώς και σε Βόρεια/Νότια Ουαλία.

Την Παρασκευή, η Πυροσβεστική κλήθηκε σε πυρκαγιά σε λιβάδι στο Φλίντσαϊρ στη Βόρεια Ουαλία, όπου φλεγόταν ένα δημοφιλές πάρκο.

Η πυροσβεστική υπηρεσία είπε ότι έσβησε τη φωτιά κοντά στα μεσάνυχτα, αλλά ότι οι καλλιέργειες αξίας χιλιάδων λιρών είχαν καταστραφεί σε έκταση 200 τετραγωνικών μέτρων.

Στα νότια της Ουαλίας, κάτοικοι περιέγραψαν ότι έβλεπαν στάχτη να πέφτει από τον ουρανό, καθώς 30 πυροσβέστες έδιναν μάχη με την πυρκαγιά στο Πέμπροκσαϊρ.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.