×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Άρχισε η επιχείρηση διάσωσης των 12 παιδιών στην Ταϊλάνδη


Sportime Team

Άρχισε η επιχείρηση διάσωσης των 12 παιδιών στην Ταϊλάνδη


Κορυφώνεται η αγωνία στην Ταϊλάνδη, καθώς άρχισε η δύσκολη επιχείρηση για τη διάσωση των 12 παιδιών και του προπονητή τους, που έχουν εγκλωβιστεί σε σπήλαιο για δύο εβδομάδες.

«Σήμερα είναι η μεγάλη ημέρα… βρισκόμαστε στο ζενίθ της ετοιμότητάς μας», δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής προσθέτοντας πως και οι 13 εγκλωβισμένοι είναι επίσης «πολύ έτοιμοι».

Στο σπήλαιο μπήκαν 18 δύτες, 5 Ταϊλανδοί και 13 ξένοι, όπως και 5 μέλη των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης.

Η επιχείρηση άρχισε  περίπου στις 6 το πρωί ώρα Ελλάδος και τα παιδιά θα βγαίνουν σταδιακά, συνοδευόμενα το καθένα από δύο δύτες.

Το νωρίτερο που αναμένεται να βγουν είναι στις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας). Δεν είναι ξεκάθαρο πόσο θα διαρκέσει η επιχείρηση. «Δεν υπάρχει όριο. Εξαρτάται από τον καιρό και το επίπεδο του νερού. Αν αλλάξει κάτι, θα σταματήσουμε. Αλλά αναμένω να ολοκληρωθεί η επιχείρηση μέσα στις επόμενες δύο ημέρες», δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής.

Πάντως, ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί αν θα χρειαστεί να κάνουν κατάδυση τα παιδιά. «Αν και υπάρχουν κάποια δύσκολα κομμάτια στα οποία πρέπει να σκύψουμε ή να συρθούμε, μπορούμε να πούμε ότι απλά θα περπατήσουμε», είπε ο Ναρονγκσάκ Οσατακόρν, επικεφαλής της επιχείρησης, ενώ συμπλήρωσε ότι το Σάββατο τα συνεργεία κατάφεραν να ρίξουν το επίπεδο του νερού στο χαμηλότερο επίπεδο, τα 30 εκατοστά.

Ομως, όταν ρωτήθηκε αν θα πρέπει να κάνουν κατάδυση τα παιδιά, αρνήθηκε να απαντήσει.

Νωρίτερα, είχε εκκενωθεί η περιοχή γύρω από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ, καθώς γίνονταν οι τελευταίες προετοιμασίες για την επιχείρηση. Η στιγμή θεωρήθηκε κατάλληλη, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που υπάρχουν, καθώς αναμένονται καταιγίδες τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: iefimerida.gr