×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Αξύριστες τον Ιανουάριο: Το νέο trend που… διχάζει (pics)


    Γεωργία Τσιαρλή

Αξύριστες τον Ιανουάριο: Το νέο trend που… διχάζει (pics)


Το νέο κίνημα, «αξύριστες τον Ιανουάριο» που έχει κατακλύσει τα social media έχει διχάσει και προκαλεί όχι και τόσο ευχάριστα συναισθήματα. Και επειδή εμείς θέλουμε να είμαστε εντάξει απέναντι σας, ΠΡΟΣΟΧΗ ακολουθούν σκληρές εικόνες. 

Ένα νέο φεμινιστικό κίνημα μέσα από τα social media λανσάρει την καμπάνια «Januhairy» και καλεί τις γυναίκες να πετάξουν τα ξυραφάκια τους για τον Ιανουάριο.

Μέσα από το hashtag #Januhairy οι γυναίκες δημοσιεύουν φωτογραφία από μέρη του σώματος τους που έχουν πάρα πολύ τριχοφυΐα. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να στηλιτεύσουν την βιομηχανία των κοσμητικών υπηρεσιών και τον πρωτοτύπων που έχουν θεσπιστεί.

Ωστόσο, όπως και να το κάνουμε, το θέαμα δεν είναι τόσο ωραίο. Και όχι αυτό δεν το λένε μόνο οι άντρες, αλλά και γυναίκες.

Η εμπνεύστρια του κινήματος, «αξύριστες τον Ιανουάριο»,  εξήγησε τον απελευθερωτικό χαρακτήρα, αλλά και πάλι δεν πείθει…

Η Λόρα Τζάκσον, που ξεκίνησε την καμπάνια το 2018 είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:«Υπάρχουν τόσες πολλές κοινωνικές πιέσεις προς τις γυναίκες, σχετικά με το πώς θα έπρεπε να δείχνουν και πώς να επιδιώκουν την τελειότητα και το ξύρισμα αποτελεί μια σημαντική παράμετρο αυτού του πράγματος.

Το Januhairy είναι απελευθερωτικό, διότι σε ωθεί να αναλογιστείς τον τρόπο που μεταχειρίζεσαι το σώμα σου, γιατί το κάνεις και για χάρη τίνος».

Εδώ μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες του κινήματος «αξύριστες τον Ιανουάριο», δική σας ευθύνη πάντα:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Januhairy (@januhairy) on

 

View this post on Instagram

 

“There’s a lot of talk in the body-posi movement about women + non-binary folks* embracing their body hair, which is great. but every time this conversation comes up, the bodies & hair that’s used as an example for this embracing are light-skinned and/or with straight & fine hairs.⠀

⠀ so I wanna shout out the babes with the 4C pubes, with the thick & coarse bushes, with the razor bumps & ingrown lumps from strands that coil into themselves, & the body hair so dark & defiant that it refuses to be hidden or tamed.⠀

⠀ your body & the journey to love & accept the hair that grows out of it is a radical act of body sovereignty. I see you.

⠀ #decolonizepubichair #effyourbeautystandards #mybodyisnotanapology #notjusthair “~ @evyan.whitney ❤️

A post shared by Januhairy (@januhairy) on

 

View this post on Instagram

 

‘what if we grew up seeing natural body hair in adverts? magazines? movies?’ @fenellascorner #januhairy

A post shared by Januhairy (@januhairy) on

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram


Τελευταία Νέα