Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τη χρήση ενός Bayraktar, που ευθύνεται για τον θάνατο αμάχων στην Αιθιοπία.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τη χρήση ενός Bayraktar, που ευθύνεται για τον θάνατο αμάχων στην Αιθιοπία.

Bayraktar: Όπως έχετε διαβάσει στο Sportime οι Τούρκοι παραδέχονται πως είναι εύκολοι στόχοι και μόνα τους δεν μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Αυτή τη φορά πάντως η Διεθνής Αμνηστία και άλλες ΜΚΟ συγκέντρωσαν αποδεικτικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη χρήση ενός Bayraktar TB2, στην επίθεση εναντίον σχολείου όπου είχαν βρει καταφύγιο 58 άμαχοι, ανάμεσά τους και παιδιά, στις 7 Ιανουαρίου, όπως αναφέρει το Politico.

Οι Tigray προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τη βία του εμφυλίου πολέμου, ενώ οι εικόνες μελετήθηκαν από την ολλανδική ΜΚΟ PAX που αναγνώρισε το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ως τουρκικό drone Bayraktar TB2.

Μάλιστα, σε αυτά προστίθενται μακροχρόνιες ύποπτες κατηγορίες ότι η Τουρκία προμήθευε όπλα στην Αντίς Αμπέμπα για την επίθεσή της κατά των Tigray.

Την ίδια στιγμή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καμαρώνει για τις πωλήσεις τουρκικών drone σε άλλες χώρες, όπως το Αζερμπαϊτζάν και η Αιθιοπία, τα οποία κατασκευάζονται από εταιρεία όπου ο γαμπρός του είναι ανώτερο στέλεχος.

Να σημειωθεί πως μόλις λίγες ημέρες πριν προκλήθηκε σάλος στην Τουρκία από την δήλωση του Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ κατά των Αμερικανών, τους οποίους αποκάλεσε δολοφόνους.

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο