ΚΟΣΜΟΣ

Bayraktar: Έστειλαν και τα τουρκικά mini drone οι Τούρκοι στην Ουκρανία;

Οι Τούρκοι της BAYKAR Defense έστειλαν στην Ουκρανία μία παρτίδα των mini Bayraktar;
Bayraktar: Έστειλαν και τα τουρκικά mini drone οι Τούρκοι στην Ουκρανία

Bayraktar: Έστειλαν και τα τουρκικά mini drone οι Τούρκοι στην Ουκρανία σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πληροφορίες, οι Τούρκοι της BAYKAR Defense έστειλαν στην Ουκρανία μία παρτίδα των mini Bayraktar.

Τα συγκεκριμένα τουρκικά mini drone μπορούν να φτάσουν σε υψόμετρο 12 χιλιάδων ποδιών και να μείνουν στον αέρα για περισσότερο από 2 ώρες, με εμβέλεια επικοινωνίας πάνω από 30 χιλιόμετρα και δυνατότητα νυχτερινής πτήσης.

Τα Mini Bayraktar βρίσκονται σε υπηρεσία στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από το 2007 όμως τα συγκεκριμένα drone που εστάλησαν στην Ουκρανία πιθανώς να είναι εκσυγχρονισμένα.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Τουρκία για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Παίζουν σημαντικό ρόλο στις πολεμικές επιχειρήσεις. Τα drones ήταν ιδιαίτερα σημαντικά τις πρώτες μέρες. Λόγω του γεγονότος ότι οι εχθροπραξίες συνεχίζονται ακόμη, δεν είναι τώρα η ώρα να συζητήσουμε λεπτομερώς τα στατιστικά στοιχεία και τις τακτικές που χρησιμοποιήθηκαν», δήλωσε ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του στο Habertürk.

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως ένα μήνα έχουν καταστρέψει τα 35 από τα 36 Bayraktar TB2 που ήταν σε υπηρεσία με την Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα θέλουν τις γερμανικές αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποκτήσουν 60 Bayraktar TB2 αντί για τα ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Heron-TP.

Σύμφωνα με την Die Welt, ο λόγος που η Γερμανία αποφάσισε να στραφεί στα τουρκικά επιθετικά drones ήταν η επιτυχής χρήση τους στη Λιβύη, τη Συρία, το Καραμπάχ και την Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Bayraktar: Η Γερμανία παίρνει 60 τουρκικά drone και αφήνει τα ισραηλινά Heron;

Το αγριόχορτο που θα λύσει το πρόβλημα της Ρωσίας με το χαρτί

Bayraktar: Έστειλαν και τα τουρκικά mini drone οι Τούρκοι στην Ουκρανία

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

ΣΧΟΛΙΑ