Μπιλ Γκέιτς: Αυτά τα εργαλεία πρέπει να αναπτυχθούν μετά τον κορονοϊό

Ο Μπιλ Γκέιτς αναφέρθηκε στα εργαλεία που πρέπει να αναπτυχθούν μετά τον κορονοϊό.

Στην ανάλυση των εργαλείων που πρέπει να αναπτυχθούν μετά την αντιμετώπιση του Covid-19 προχώρησε μέσω ανάρτησης του ο Μπιλ Γκέιτς.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μπιλ Γκέιτς, που ως γνωστόν δραστηριοποιείται και στον τομέα της υγείας, αναφέρθηκε στην μεγάλη ευκαιρία που έχασε η ανθρωπότητα να μπορεί να προβλέψει και να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους πανδημίες, κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου με φόντο το μέλλον.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει μέσα στην ανάρτηση του, για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των τελευταίων ετών από την πανδημία θα πρέπει να επενδυθούν χρήματα στα κατάλληλα εργαλεία και συστήματα.

Σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς, οι επενδύσεις θα πρέπει να γίνουν σε έρευνες και ανάπτυξη στον ιατρικό κλάδο, σημειώνοντας πως πολλές μελέτες έχουν μείνει στη μέση εξαιτίας της δύσκολης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί κάτι που θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα.

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια κάνει έναν απολογισμό, αναφέρθηκε και στα όσα έχει πετύχει η επιστήμη κατά το έτος του 2021, τονίζοντας πως τόσο η μάχη που δίνεται στο μέτωπο της πανδημίας, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής από Κυβερνήσεις και ΜΚΟ όσο και η έγκριση για το εμβόλιο κατά της ελονοσίας, αφήνουν αισιόδοξα μηνύματα για ενδεχόμενα νέα προβλήματα που θα εμφανιστούν.

Το σημείο όμως που στάθηκε ο Μπιλ Γκέιτς, είναι το εμπόδιο που δημιουργεί η δυσπιστία του κόσμου απέναντι στην επιστήμη με αφορμή τα μεγάλα ποσοστά ανθρώπων ανά τον κόσμο που έχουν επιλέξει να μην κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Αυτό είναι ένα πρόβλημα που θα φέρει εμπόδια και στο μέλλον καθώς όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, εάν ο κόσμος δεν εμπιστεύεται τότε δεν θα στηρίξουν μεγάλες νέες πρωτοβουλίες και όταν ανακύπτει μία μεγάλη κρίση, είναι λιγότερο πιθανό να ακολουθήσει τις απαραίτητες οδηγίες για την εξισορρόπηση της κατάστασης.

Μάλιστα, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται σε αυτό το θέμα, καθώς πρόσφατα αποκάλυψε ποια είναι η μεγαλύτερη απειλεί μετά τον κορονοϊό.

Τέλος, αποκάλυψε πως μέσα στο 2022 αναμένεται να κυκλοφορήσει και το βιβλίο του, στο οποίο και θα αναφέρεται σε όλους αυτούς τους προβληματισμούς του, αναλύοντας ταυτόχρονα τις επιλογές που έχει η ανθρωπότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επόμενες πανδημίες που θα βρεθούν στο δρόμο της.