Αν ισχύουν όσα λέει ο Μπιλ Γκέιτς τότε όταν η «περιπέτεια» που ζούμε με τον Covid-19 ολοκληρωθεί τότε μια νέα πανδημία θα μας πλήξει!

Αν ισχύουν όσα λέει ο Μπιλ Γκέιτς τότε όταν η «περιπέτεια» που ζει ο πλανήτης με τον Covid-19 ολοκληρωθεί τότε μια νέα πανδημία θα έρθει να μας πλήξει!

Σχεδόν βέβαια θεωρεί την έξαρση μια νέας πανδημίας μετά τον Covid-19, ο Μπιλ Γκέιτς. Για την ακρίβεια ο μεγαλοεπιχειρηματίας εξήγησε ότι ναι μεν οι κίνδυνοι της σοβαρής νόσησης από τον κορονοϊό έχουν μειωθεί κατά πολύ, ωστόσο ο πλανήτης θα δοκιμασθεί από μια άλλη πανδημία σχεδόν σίγουρα!

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο CNBC στο ετήσιο συνέδριο ασφαλείας του Μονάχου στη Γερμανία, ο Μπιλ Γκέιτς ανέφερε ότι το νέο φαινόμενο  θα προκληθεί από ένα διαφορετικό παθογόνο από αυτό της οικογένειας των κορονοϊών.

Δήλωσε αισιόδοξος όμως ότι αν γίνουν επενδύσεις τώρα στην ιατρική τεχνολογία ο πλανήτης θα μπορέσει να πολεμήσει καλύτερα τη νέα πανδημία.

«Θα έχουμε άλλη μια πανδημία. Θα είναι ένα διαφορετικό παθογόνο την επόμενη φορά», είπε αρχικά ο ζάπλουτος επιχειρηματίας και συμπλήρωσε: «Την επόμενη φορά θα πρέπει να προσπαθήσουμε να το κάνουμε πιο γρήγορα και αντί για δύο χρόνια θα πρέπει να το κάνουμε σε έξι μήνες».

Οσο για το ποιο θα είναι το κόστος στην ιατρική τεχνολογία ώστε να είμαστε πιο έτοιμοι στη νέα πανδημία σε σχέση με την ετοιμότητά μας απέναντι στον Covid-19 σημείωσε: «Το κόστος του να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη πανδημία δεν είναι τόσο μεγάλο. Δεν είναι σαν την κλιματική αλλαγή. Αν είμαστε ορθολογικοί, ναι, την επόμενη φορά θα την προλάβουμε νωρίς».

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Μπιλ Γκέιτς, μέσω του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates Foundation, συνεργάστηκε με το Wellcome Trust του Ηνωμένου Βασιλείου για να δωρίσει 300 εκατομμύρια δολάρια στο Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI), το οποίο βοήθησε σε δημιουργία εντός προγράμματος το οποίο σκοπό έχει την παροχή εμβολίων σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Απώτερος στόχος είναι να συγκεντρωθούν 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο χρόνος που απαιτείται για την ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου το πολύ σε 100 ημέρες.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς των κρατών ως τώρα το 61,9% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του Covid-19.