ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Η Βρετανία δεν είναι πια μέλος της ΕΕ – Η επόμενη μέρα

Το Brexit είναι γεγονός! Το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας δεν αποτελεί πλέον κράτος -μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έπειτα από 47 χρόνια και 30 ημέρες μίας συχνά εξαιρετικά δύσκολης σχέσης, το Λονδίνο λογαριάζεται πλέον ως πρωτεύουσα τρίτης χώρας Οι Βρετανοί πολιτικοί και πολίτες από το δημοψήφισμα, το 2016, υποστήριζαν την...
Brexit: Η Βρετανία δεν είναι πια μέλος της ΕΕ – Η επόμενη μέρα

Το Brexit είναι γεγονός! Το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας δεν αποτελεί πλέον κράτος -μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έπειτα από 47 χρόνια και 30 ημέρες μίας συχνά εξαιρετικά δύσκολης σχέσης, το Λονδίνο λογαριάζεται πλέον ως πρωτεύουσα τρίτης χώρας

Οι Βρετανοί πολιτικοί και πολίτες από το δημοψήφισμα, το 2016, υποστήριζαν την άμεση έξοδό της χώρας τους από την ΕΕ,έκαναν λόγο για μια πράξη χειραφέτησης και μια ημέρα ανεξαρτησίας για μια χώρα που κάποτε αποτελούσε τη μεγαλύτερη αυτοκρατορία του κόσμου.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Mε ένα πάρτι στους δρόμους οι Βρετανοί γιόρτασαν το Brexit με μπύρες και συνθήματα. Υπήρχαν βέβαια και οι υποστηρικτές του Remain που γιόρτασαν διαφορετικά βγαίνοντας στους δρόμους με ευρωπαϊκές σημαίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 1968-Βιετνάμ: Η αλήθεια μιας φωτογραφίας

Την ίδια στιγμή, ο Μπόρις Τζόνσον σε διάγγελμά του τόνισε πως είναι το Brexit είναι η αρχή και όχι το τέλος για τη Βρετανία και πως ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη χώρα.

Brexit: Η επόμενη μέρα στις σχέσεις Λονδίνου – Βρυξελλών

Την επόμενη ημέρα του Brexit, την 1η Φεβρουαρίου ξεκίνησε και επισήμως η διαδικασία των διαπραγματεύσεων που θα καθορίσουν τις μελλοντικές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Λονδίνο. Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έχει θέσει μια φιλόδοξη και ενδεχομένως μη βιώσιμη προθεσμία μέχρι τα τέλη του 2020 κατά την διάρκεια της οποίας θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία, διαφορετικά το Λονδίνο θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ένα απευκταίο σενάριο όπου θα πρέπει να καταφύγει στους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Κανόνες που θα διέπουν de facto τις σχέσεις των δύο πλευρών και οι οποίο θα μπορούσαν βλάψουν σημαντικά το εμπόριο ανάμεσα σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον η χώρα του θα επιδιώξει μια ειδική συμφωνία στο πλαίσιο ΕΕ -Καναδά. Ωστόσο η εν λόγω συμφωνία χρειάστηκε σχεδόν μια ολόκληρη δεκαετία για να ολοκληρωθεί, ενώ η μεταβατική περίοδος του Λονδίνου ολοκληρώνεται σε έντεκα μόλις μήνες.

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λέο Βαρανκάρ προειδοποίησε το Λονδίνο ότι η ΕΕ θα είναι η «ισχυρότερη πλευρά» στις εμπορικές συνομιλίες μετά το Brexit, ενώ επιμέρους λεπτομέρειες, όπως η πρόσβαση των Δανών και Ολλανδών αλιέων στα ύδατα της Μεγάλης Βρετανίας μπορούν να καθυστερήσουν τις διαπραγματεύσεις.

Εκτός όμως από τα βασικό ζήτημα του εμπορίου Λονδίνο και Βρυξέλλες θα πρέπει εντός μόλις 11 μηνών να καταλήξουν σε επιμέρους συμφωνίες για μία σειρά ζητημάτων, όπως η συλλογή και ανταλλαγή πληροφοριών για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, τη συνεργασία σε ζητήματα εσωτερικής ασφαλείας και δικαστικής συνεργασίας. Το Λονδίνο μπορεί βάσει της συμφωνίας αποχώρησης να ζητήσει από τις Βρυξέλλες μια παράταση της μεταβατικής περιόδου για ένα ή δύο έτη, αλλά θα πρέπει να έχει αποστείλει επίσημο αίτημα μέχρι την 1η Ιουλίου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κόσμος: Τουρκία: Πρέπει να φτιάχνουν 122.000 σπίτια το χρόνο οι Τούρκοι στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Πρέπει να φτιάχνουν 122.000 σπίτια το χρόνο οι Τούρκοι στην Κωνσταντινούπολη

Ετησίως απαιτούνται 3.300 κατοικίες για φοιτητές, 4.800 για τουρισμό, 4.200 για ξένους επενδυτές και 3.000 για δεύτερες κατοικίες.

Κόσμος
Κόσμος: Στη Σαουδική Αραβία κατασκευάζεται το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο! Θα ξεπεράσει το Μπουρζ Καλίφα – Αυτό θα είναι το ύψος του

Στη Σαουδική Αραβία κατασκευάζεται το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο! Θα ξεπεράσει το Μπουρζ Καλίφα – Αυτό θα είναι το ύψος του

Στη Σαουδική Αραβία θα γίνει το νέο ρεκόρ για το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο

Κόσμος
Κόσμος: Τι συμβαίνει όταν πεθάνει ο Πάπας – Όλη η διαδικασία από το Βατικανό βήμα-βήμα

Τι συμβαίνει όταν πεθάνει ο Πάπας – Όλη η διαδικασία από το Βατικανό βήμα-βήμα

Όταν πεθάνει ο Πάπας, το Βατικανό ακολουθεί αυστηρές διαδικασίες: από την επιβεβαίωση θανάτου, μέχρι το κονκλάβιο και την εκλογή του νέου Ποντίφικα. Δείτε όλη τη διαδικασία βήμα-βήμα.

Κόσμος
Κόσμος: Μαθήματα Τεχνητής Νοημοσύνης από τα 6: Η Κίνα αλλάζει το σχολείο – Θα ακολουθήσει ο κόσμος;

Μαθήματα Τεχνητής Νοημοσύνης από τα 6: Η Κίνα αλλάζει το σχολείο – Θα ακολουθήσει ο κόσμος;

Η Κίνα εισάγει από το 2025 υποχρεωτική εκπαίδευση στην Τεχνητή Νοημοσύνη για όλους τους μαθητές — ακόμα και για παιδιά 6 ετών. Στόχος: μια γενιά έτοιμη για τον ψηφιακό κόσμο του αύριο.

Κόσμος
Κόσμος: Γιατί η Μαύρη Θάλασσα λέγεται Μαύρη

Γιατί η Μαύρη Θάλασσα λέγεται Μαύρη

Οι θεωρίες από που πήρε το όνομά της η Μαύρη Θάλασσα

Κόσμος
Κόσμος: Υπάρχουν λόγοι που η μία χώρα λέγεται Ιράκ και η άλλη Ιράν

Υπάρχουν λόγοι που η μία χώρα λέγεται Ιράκ και η άλλη Ιράν

Γιατί το Ιράκ λέγεται Ιράκ και το Ιράν, Ιράν

Κόσμος
Κόσμος: Το πιο επικίνδυνο όπλο στον κόσμο κατασκευάστηκε στη Ρωσία πριν 60 χρόνια

Το πιο επικίνδυνο όπλο στον κόσμο κατασκευάστηκε στη Ρωσία πριν 60 χρόνια

Αυτό θεωρείται το πιο επικίνδυνο όπλο στον κόσμο

Κόσμος
Κόσμος: Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ενώθηκε το Βόρειο με το Νότιο Βιετνάμ

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ενώθηκε το Βόρειο με το Νότιο Βιετνάμ

Το Βιετνάμ ενώθηκε πριν όχι και τόσα πολλά χρόνια

Κόσμος
Κόσμος: Αυτή η χώρα εξάγει περισσότερο ρύζι παγκοσμίως – Και δεν είναι η Κίνα

Αυτή η χώρα εξάγει περισσότερο ρύζι παγκοσμίως – Και δεν είναι η Κίνα

Αυτή η χώρα εξάγει περισσότερο ρύζι και δεν είναι η Κίνα

Κόσμος