Μέσα στο νησί Χασίμα.Σκλάβοι,πόλεμος, μυστικά, παρακμή

Το νησί Χασίμα έχει περίπλοκη ιστορία. Αλλά αυτό που αποδεικνύεται και σ αυτή την περίπτωση, είναι ότι όταν η ανθρώπινη παρουσία λείπει, αναλαμβάνει η φύση.

Περίπου 9 μίλια από την πόλη του Ναγκασάκι, βρίσκεται ένα εγκαταλελειμμένο νησί, χωρίς κατοίκους αλλά γεμάτο ιστορία. Το νησί Χασίμα, ήταν κάποτε η Μέκκα της  υποθαλάσσιας εξόρυξης άνθρακα.

Hashima Island

Μόλις  όμως άρχισαν να εξαντλούνται τα αποθέματα άνθρακα και το πετρέλαιο άρχισε να τον αντικαθιστά, τα ορυχεία έκλεισαν  και οι άνθρωποι έφυγαν.

Ωστόσο, το παρελθόν του νησιού δεν είναι τόσο απλό. Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, η ιστορία του νησιού είναι πιο σκοτεινή, καθώς κατά τη διάρκεια του πολέμου το εκμεταλλεύτηκαν παίρνοντας εκεί αιχμαλώτους πολέμου ως σκλάβους . Μάλιστα εκτιμάται ότι πάνω από 1.000 εργάτες πέθαναν στο νησί μεταξύ της δεκαετίας του 1930 και του τέλους του πολέμου ως αποτέλεσμα των επισφαλών συνθηκών εργασίας, του υποσιτισμού και της εξάντλησης.

Η Mitsubishi αγόρασε το νησί το 1890 και ακόμη και μετά την πτώση του πληθυσμού στο μηδέν , η Mitsubishi διατήρησε την κυριότητα του νησιού.

Hashima Island Abandoned

Το 2002, το μεταβίβασαν στην πόλη Τακασίμα,η οποία απορροφήθηκε από την πόλη του Ναγκασάκι το 2005.

Μπορεί βέβαια το νησί να λογίζεται σαν αξιοθέατο ωστόσο, οι  εμπειρίες των σκλάβων που βρέθηκαν στο νησί προσθέτουν ένα εντελώς διαφορετικό ερέθισμα στο νησί .

Ο καιρός ήταν πάντα υγρός και τα τρόφιμα ήταν σπάνια. Όσοι χαλάρωσαν, τους χτυπούσαν. Τα τοπικά αρχεία αναφέρουν ότι 123 Κορεάτες και 15 Κινέζοι πέθαναν στο νησί μεταξύ 1925 και 1945.

Coal Factory Japan

Ναι η ιστορία του νησιού δεν είναι απλή κι είναι σίγουρα σκοτεινή και πολύπλοκη.

Σίγουρα τα μυστικά του νησιού θα μείνουν για πάντα κρυμμένα στους τοίχους που γκρεμίζονται..Όμως πια έχει αναλάβει η φύση!

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο